Pilot olan Cemil çok yoğun çalışmasına rağmen onu seven bir karısı ve çocukları vardır. Birlikte yaptıkları kutlamalar planlar her seferinde acil göreve çağrıldığı için yarım kalsa da mutlu olmayı başarıyorlardır. Yine birgün karısı onu işe yolcularken keşke bugün uçmasan der. Sanki olacaklar içine doğmuştur. Cemil 116 yolcu ile Harkiv'den İstanbula yapacağı yolculuk için tüm hazırlıklarını tamamlar. Uçuşa geçtiklerinde bir hava korsanı uçağı ele geçirerek onları zorunlu inişe zorlar. İşinde usta ve tecrübeli olan Cemil'in ise korsanlar ne mürettabatını nede yolcularını teslim etmek gibi bir düşüncesi vardır. Bugüne kadar yaptığı uçuşlarda yaşadığı zorluklardan usta bir şekilde kurtulan Cemil hem zamanla yarışıyordur hemde onlarca canı kurtarmak derdindedir. Peki Cemil hava korsanlarından kurtulabilecek mi? Başına neler gelecek?
Yazarın kalemi ile ilk defa tanıştım. Ancak olayları anlatımı heyecanı her satırda hissettirmiş biz okuyuculara. Kitapta pilotların yaşadıkları zorluklar, yaptıkları fedakarlıklar dile getirilmiş. Geride gözü yaşlı bıraktığı ailelerinin yaşadıkları yüreklere dokunuyor. Ayrıca kitapta Küçük Prens ve Deniz Kızından bahsedilmesi de güzel detaylar içerisindeydi. Bir insanın zor anında vereceği kararlar onu nerelere sürükleyebilir? Hepsinin cevabı kitabın içerinde. Tavsiye ederim.