Puan vermedi·400 syf.····Okunma: 23 Haziran 2022 02:30 Günümüzde çok önemli bir sorun haline gelen pedofiliyi konu edinmiş yazar. Ben çok beğendim bir günde okumuş olmamdan anlayabilirsiniz︎︎
︎︎𝚅𝚒𝚌𝚍𝚊𝚗ェ𝚗ェ 𝚢𝚒𝚝𝚒𝚛𝚖𝚒𝚜̧ 𝚋𝚒𝚛 𝙳𝚞̈𝚗𝚢𝚊’𝚍𝚊𝚗 𝚋𝚊𝚜̧𝚔𝚊 𝚗𝚎𝚍𝚒𝚛 𝚔𝚒 𝚌𝚎𝚑𝚎𝚗𝚗𝚎𝚖..?
Kitap 2012 yılında 12 cinayet işleyen körebe’nin 5 yıl sonra uyanışı ile başlıyor. Körebe çocuk tacizcilerini yakalayıp sağ kulağını kestikten sonra bir parka veya herhangi bir çocuk mekanına gözleri kırmızı kadife ile bağlı,yanında bir oyuncak,ensesinden tek kurşunla öldürülmüş halde bırakıyor.
12 onun için çok önemli bir rakam. 2012 yılında 12 sayısının ritüelini tamamlıyor fakat neden ritüelini bozup 5 yıl sonra geri dönüyor?
Çocukluk travmaları sadece kişinin çocukluğunda kalmıyor. Büyüdükçe onda derin bir boşluk oluşturuyor. Bazıları bunları atlatabiliyor bazıları atlatamayıp kendine yapılanları aynen tekrarlıyor veya çözümü yapanları öldürmekte buluyor.
Körebenin yaptıklarına aferin be devletin yapamadığını yapıyor. Devlet sorgulayıp iki üç sene yatırıyor veya delil olmadığı için serbest bırakıyor ama körebe hak ettiklerini veriyor demekten kendinizi alamıyorsunuz. Hatta roman karakterleri de bu ikilemde kalıyor.
︎ “Sevinç çığlıkları değil bunlar acı dolu haykırışlar. Biliyorsun kırlangıçlar göçmen kuşlardır. Çok hızlı uçarlar. İşte o göç sırasında yüzlerce kırlangıç fırtınaya yakalanıp ölürmüş. Göçü başarıyla tamamlayan kırlangıçlar, geldikleri ülkenin sıcak gökyüzünde uçarken, yollarda kaybettikleri arkadaşlarını anımsar acıyla,öfkeyle böyle çığlıklar atarmış…”