2022 25. kitabı
Murathan Mungan... Hamamname... . Bir hamam cini miydi yazar da onca hamamı bir bir gezmiş bir bir anlatmıştı hikayesini?. Ya her parçada akıp giden suyun yolculuğu?.. . Evet İstanbul hamamlarının koca bir tarihi vardı satırlarında. Ancak ben suda kaldım. Bir damla oldum gezdim bir bir yeryüzünü. Bir rahimden doğanı kırkıncı gününde aldım içime, kırkında ise çarşamba günü dışında akladım bitmeyen kaynağımla. Raks edeni seyrettim ılık ılık.  Buhar oldum gökyüzünden seyre daldım İstanbul'u. Bir bir bekledim yoğunlaşmayı duygularla, halden hale geçip düştüm bir kamburun sırtına. Sevseydi içime çekecektim kamburunu. Doğrulacaktı da bir "heves" gördüm dilinin ucunda, ben de kat kat kambur verdim sırtına. #ilkaycabiryorum . Mungan'ın şiirleri, kalemimin can suyu olmuştur benim. Defalarca okuyup zihnime kazıdığım onca şiirini her söylediğimde bir duygu daha katmıştır benliğime. Bu kitabı da inanılmaz bir araştırmanın ve yüksek zekanın birleşmesiyle dökülmüş kağıda. Ama dökülürken sayfalara, şiir kokan nefesiyle bir üff demiş de hızaya geçmiş her bir bölümü. Puan vermem kolay kolay. Haddime düşmez derim. On ise en yükseği, ben on derim. Yüz ise yüz, bir ise bin bir der saygı ve hürmetle selamlarım Hazan ı. . . . #kitap #kitapyorum #kitapyorumu #tavsiyekitap #murathanmungan #hamamname
HamamnameMurathan Mungan · Metis Yayınları · 2020382 okunma