Gönderi

3/10 puan verdi
Öykü okuma isteğimden dolayı şans verdiğim bu kitabı, tüm gayretime rağmen yarım bırakıyorum zira elimdeki diğer kitaplara ayırmam gereken zamanı gasp ettiğine kanaat getirdim. Kitap sekiz öyküden oluşuyor ve ilk (aynı zamanda tek ilgi çekici) öyküsü dışında kendimi kaptırarak okuduğum hiçbir öykü bulamadım. Altıncı öykünün ortasında ise kitap benim için bitti. Freud'un "tekinsiz" kavramını oluşturmasına zemin hazırlayan, aynı zamanda benim gözümde kitabın mihenk taşı olan "Kum Adam" öyküsü güzeldi. Onun dışında öyküler genel olarak, kara büyüler, hayaletler, umacılar üzerine kurulu ve Hristiyan inancına has dinibütünlük örnekleri ön plana çıkarılmış. İnanca ters işlere girişenlerin ise başları belaya giriyor, dinibütün Hristiyanlar sonunda galip geliyor falan. Bunun yanında, Peygamberimize de bir öykü içinde (Haşa) sahte peygamber olarak değinilmiş, bana göre eziklik örneği sergilemiş yazar. Sonuç olarak, birkaç güzel betimleme için okunabilecek bir kitap değil, değerli zamanınıza yazık bence.
Gece Tabloları
Gece TablolarıE. T. A. Hoffmann · Can Yayınları · 201243 okunma
·
91 görüntüleme
Benji okurunun profil resmi
Yani adam Hristiyan, ne yapacaktı? Kelime-i şehadet mi getirecekti? Sen bir öykü yazsan mesela içinde Hindularla ilgili bir bölüm olsa Hindu tanrılarından gerçek tanrılar olarak mı bahsedeceksin?
Post Mortem okurunun profil resmi
Yurdum akademisyeni, tanımadığı insana hitap ederken direkt "sen"i mi tercih ediyor, bunun yanında akademisyenliğinin verdiği yetkiye dayanarak tepeden bir söylev mı kullanıyor? Yüce İsa adına! BİZ bitmişiz... BEN bir öykü yazsam, Hindu tanrılarından gerçek tanrılar olarak bahsetmem, burası bir gerçek. Fakat onların inançlarını aşağılar nitelikte bir dil de kullanmamaya çalışırım, düşüncem de bu yönde. Yani SİZİN düşünceniz doğrultusunda, yazardan Kelime-i Şehadet beklediğim yok, sadece biraz SAYGI bekledim, onu da bulamadım.
4 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.