·736 syf.····Okunma: 29 Haziran 2022 15:53 Merhaba arkadaşlar,
Bu sefer size çok farklı bir kitap yorumlayacağım.
Gülün Adı, Umberto Eco’nun ses getiren romanı.
Bu kitapta Orta Çağ karanlığındaki Hristiyanlık anlatılmış. O kadar gerçekçi ve objektif bir bakış açısıyla yazılmış ki Hristiyanlığın karanlık yüzü hakkında bu kadar da olmaz dedirten bir çok olayı bir Hristiyanın kaleminden dinlemek çok etkileyiciydi benim için. Yazdıkları sebebiyle papa tarafından eleştirilen Eco, Orta Çağ’a o kadar hakim ki, sanki zamanda yolculuk yapıp geleceğe gelerek bizlere yaşadıklarını anlatıyormuş gibiydi.
Kitabın konusuna gelecek olursak; bir manastırda işlenen cinayetler silsilesini çözümlemeye çalışan William ve yardımcısı Adso, manastırda bulunan erişimi kısıtlı kütüphanede birtakım şeylerden şüphelenir. Labirent gibi dizayn edilen kütüphane bir şifre üzerine tasarlanmıştır ve kahramanlarımız bu gizi çözerek her şeyin sorumlusu olan katile ulaşmaya çalışırlar.
Okurken çok keyif aldım. Orta Çağ’a ve Hristiyanlığa dair çok az bilgisi olan bir okur olmama rağmen kitap beni pek zorlamadı aksine yeni şeyler öğrenmenin verdiği keyifle okudum diyebilirim. Umarım sizler de keyif alarak okursunuz. Listenize eklemeyi unutmayın. İyi okumalar dilerim.