2022 35. kitabı
"Aşk, kendine uygun olmayanı seçmekti. Kendin olmayan bir dünyayı yaşamak, baş üstü çakılacağını bile bile ayakları havada gezmekti. Çekişme yoksa aşk yok, ne kadar çatışma varsa aşk o kadar çoktu…" Kitapla ilgili söylemek istediğim o kadar çok şey var ki, inanın hangi birinden başlasam bilemiyorum. Size şu kadarını söyleyeyim, kitapla ilgili ne anlatsam hep bir şeyler eksik kalacak buna eminim. O yüzden sizlere daha yorumumun başında bu kitabı alıp okumanızı, okutmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Değerli yazarımız Dilvin Hanım, toplumun kanayan bir yarasına, kadın cinayetlerine değinmiş. Ama öyle bir kurgu ile kaleme almış ki inanın okurken bende ne ciğer kaldı ne de yürek. Farkındalık adına böyle bir kurguyu kaleme aldığı için Dilvin Hanım'ı canıgönülden kutluyorum. Ahhh canımın içi, ah ateş saçlı, lacivertleriyle hayata pırıl pırıl bakan, yüreğinin güzelliği kalbine yansıyan Farilya... Küçük yaşta anne babasını elim bir trafik kazasında kaybetmiş. Anne yarısı teyzesi ona sahip çıkmış. Fakat kader bir kez daha Farilya'yı kimsesizliğe bırakmış. Teyzesi de bu hayattan göçüp, gitmiş. Teyzesinin bütün mal varlığı da Farilya'ya kalmış. Ateş saçlım, yufka yüreklim şiddet gören kadınlara yardım eli uzatabilmek için kalan mirasla tesis kurmuş. Kendisini şiddet gören kadınlara adamış, onlara kol kanat germiş. Bir gün katıldığı bir yemekte sigarasını yakmak için ona bir çakmak verilmiş ve onda unutulmuş. Bu unutulmuş çakmağın sahibi Prens lakaplı Batu'ymuş. İşte aşk bu noktada başlamış. İki yıl süren ilişkiden sonra ayrılmışlar ama bizim kızın gözü aşktan kör olmuş. Batu'nun içindeki kötülüğü göremediği gibi barışıp, barışmamak konusunda da kararsız kalmış. Hayali arkadaşı Ruhi ile dertleşmiş. Gitmek mi zor, kalmak mı? sorusuna cevap aramış. Kaderin kendisi için ördüğü ağlardan habersiz... Sonrası mı? Sonrası kitapta okunmak için sizleri bekliyor . Bu harika kitabın hem gönlümde hem de kitaplığımda yeri hep ayrı olacak. @dlvngrck in kalemine, güzel yüreğine sağlık. Keyifli okumalar.
Edebiyat & Roman
Prens ÇıplakDilvin Gerçek Arıcı · Yediveren Yayınları · 202290 okunma