Merhabalar, bugün sizlere çok ama çok genç kardeşimiz ilhan onat Tezel in kaleme aldığı, bilim kurgu türündeki "48 Saat" kitabının yorumunu getirdim.
Yıl 2059, Küresel ısınma nedeniyle kıtaların su altında kalması ve atmosferin zehirli gazlar ile dolması dünya için bir tehdit oluşturmaktaydı. ESA ve NASA bu duruma çözüm olacak bir projeyi geliştirdi. "Andromeda Galaksisi'ne yolculuk."
21 Ocak 2059 /Saat: 08.00
Time Square / New York
Nasa başkanı Bill David projeyi halka tanıtır ve 8 astronotun bu görev için seçileceğini, seçilen astronotların da 5 günlük zorlu bir eğitime gireceğini açıklar.
29 Ocak 2059/ Saat: 10.00
Esrange Uzay Üssü /İsveç
5 günlük süren zorlu eğitim tamamlanmış, yılda 440.000 ışık yılı giderek, gidiş-dönüş ve keşif süreci ile birlikte 13 yıl sürecek olan yolculuk için geri sayım başlamıştır.
29 Ocak 2059 / Saat:10.05
Dünya'nın dışında
Başarılı ve sorunsuz bir şekilde kalkış yapan JAG 1 merkeze ilk raporunu vermiştir.
31 Ocak 2059 / Saat:04.00
Neptün yakınları
Astronatlar dehşet verici bir gürültü ile uykularından uyanırlar. Sorunun ne olduğunu anlamak için büyük bir koşuşturmaca başlar. Tecrübeli uzay mühendisi Lynda 1 ve 2 numaralı takiyon iticilerin durduğunu açıklar. Durumu merkeze bildirirler ve arızayı giderirler. Fakat kısa bir süre sonra merkez JAG1 ile bağlantı kuramaz.
Astronatlar, gittikleri yolun sonunda insanlık için daha iyi bir gelecek olabileceğini düşünüyorlardı. Peki bu yolculuk planlandığı gibi tamamlanacak mıydı? Yoksa bir felakete mi dönüşecekti?
13 yaşındaki çocuk yazarımız farklılığını ortaya koyarak ve hayallerini de yanına alarak harika bir bilim-kurgu kitabı yazmış.
Kalemi daim, okuru bol olsun.
@nihllck.kitap öncülüğünde okuduğumuz bu harika kitabı herkese tavsiye ederim.
Keyifli okumalar.