Abi o Türk değil ki vatan sevmesini nerden bilsin?
2022 223. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2022 10:43
Yangına körükle gider gibi sessiz kalan muhalefet bir yanda, bir yanda da çoğunluğu azınlık etmiş bir iktidar. Halkın açlık ve sefaletle çıktığı bu yolculukta yine açlık ve sefaletle kurulacak Cumhuriyet'e uzanan acılar içinde bir öykü. Devrimlerin efendisi Mustafa Kemal, hayretle şaşmaktaydı bu duruma. Nasıl olur da VATAN işgal altındayken HÜKÜMET eli kolu bağlı otururdu? Demirlenmiş limanlar, ırza geçilmiş topraklar birilerini tedirgin edemiyordu ama buna karşı çıkan VATANSEVER TÜRK HALKI din düşmanı ilan ediliyordu. Çingene çalar, Kürt oynar, Türk de buna alkış tutar vaziyete gelmişti. Rum, Türk köylerine girip evleri yağmalıyor, Ermeni doğuda cirit atıyor. İtalya Akdeniz'i, İngiliz İstanbul'u, Fransız Güneydoğu'yu ele geçirmiş, Yunan Ege'ye çöreklenmişti. Okullarda Türk isminin kullanılması yasaklanmıştı. Ülke enternasyonal bir dalkavukluk içindeydi. Rusya sıcak boğazları hedef almıştı. Sevr gitti, Lozan'a gidildi. Şu sosyalist düşünce adı altında moskofçuluk yapan Rusçuk'ları o gün Lozan'a oturt. Boğazlar sözleşmesinde limanları Rusya'ya satmazlarsa ben de bir şey bilmiyorum. Ha bi de şu ülkenin %20'sini kaplayan kılıç artıklarının "siz bize Lozan'dan önce ülke kurma" sözü verdiniz sonra bizi bombaladınız" naralarını da duymuyor değiliz. Onlar da siyaset yapmasını ilk bizden öğrendiler bu sayede :) EE ne yapacaktık? Ülkeyi biz kurtardık, siz kafanıza göre bölün mü? Amerika'nın gayrı meşru çocukları hele! Yürüyün gidin
Tarih
Cumhuriyet - Türk Mucizesi Birinci KitapTurgut Özakman · Bilgi Yayınları · 20193,015 okunma