Olağanüstü Bir Evren
2022 13. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2022 16:33
Harry Potter'ın o kadar eğlenceli ve fantastik bir evreni var ki her yaştan okuru kendi içine çekebiliyor. Çocuk edebiyatı sınıfına girdiği için kitabın elbette ki sade ve akıcı bir dili var. Fakat çevirideki bir şey çok rahatsız etti. Mr ve Mrs kelimelerini Bay ve Bayan olarak çevirmeyip olduğu gibi bırakmışlar sebebini bilmiyorum fakat okurken bir garip duruyor metnin içerisinde çok sırıtıyor. Betimleme ve tasvir konusunda da hayal kırıklığına uğradım. Fantastik bir eserde anlatımın bana mekanı ve karakterleri hayal ettirebilmesini isterim. Fakat kitap ne yazık ki bu yönden oldukça zayıf. Çok basit bir iki cümleyle geçiştiriliyor her şey. İster istemez büyük fantastik kitap yazarlarıyla kıyaslayınca Rowling'in kalemi çok zayıf kalıyor. (Fakat bu bahsettiğim olumsuzluklar serinin diğer kitaplarında gittikçe yok oluyor. Rowling adeta yazdığı her kitapta daha da ustalaşıyor ve kitapları okuması çok zevkli bir hale geliyor)
Roman
Harry Potter ve Felsefe TaşıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 202064,9bin okunma