Enkaz Altındakiler
·%68 (322/472 syf.)··
Herkese Selammm.Bugün sizlere ikinci kez okuduğum.Beyza'nın kaleminden çıkmış süper ötesi bir kitabı yorumlayacağım(aslında yorum bile sayılmaz sadece Kumru'nun hikayesine karşı tepki/yorum olabilir).Tabii ki bu kitap Enkaz Altındakiler.Ben bu hayatta çok az bir kitabı 2.kez okurum ve bu kitapta onlardan biri.Beyza'nın kitaplarını yeni okumaya başladım ve okuduğum ilk kitabı.İlk okuduğum zaman daha yayınlanmamıştı ve ben wattpadden okuyordum ve kitabı 6 günde bitirmiştim.İnanılmaz bir kitap.Kitabı okumaya başladığınız anda 5 ana karakterimizin hikayesini de okuyoruz.Bana göre hikayesine en üzüldüğüm,okurken sövdüğüm karakterin hikayesi de Kumru'nun hikayesi tabii ki, bunları spoilerlı yorumda konuşacağım:)) Kitabın sevdiğim bir diğer yanıda kesinlikle kitabı okurken yazarın anlatımıyla,kumrunun anlatımıyla gibi şeylerin kullanılması.Ayrıca sadece biz yerin altındaki olayları okumuyoruz.Yukarıda ne olduğunu da okuyoruz.Ki bence bu çok güzel. !!!SPOİLERLI YORUM!!! Hikayelerden başlayacağım hatta sadece hikaye bile anlatabilirim yoksa kelimeler yetmez, hikayesine üzüldüğüm karakterin hikayesi.Diğer 4 karakterimizi siz okuyun:) Neyse dediğim gibi en çok üzüldüğüm karakter Kumru.Kumru 7 ekim günü (doğum gününün olduğu gün) işten çıkıyor ve eve gidiyor.Eve geldiğinde ise kimsenin olmadığını fark ediyor ve kendine bir sandviç hazırlıyor vs. Daha sonra eve annesi ve babası kavga ederek giriyor.Zaten kumru'nun anne ve babası kumru'nun çocukluğundan beri tartışan/kavga eden çiftlerden ama bu sefer içeri girerken yaptıkları kavga bambaşka bir kavga.Kumru'nun annesi ağlayarak bağırıyor.Kumru'da içeriden kulak misafiri olup bağırışmaları dinliyor ve biz aslında kumru'nun babası annesini aldattığını öğreniyoruz.Daha sonra tabii Kumru bunu duyuyor.Zaten o sırada babası evden gidiyor.Kumru annesinin yanına gelip her şeyi duyduğunu söylüyor.Sonra annesi öyle bir şey söylüyor ki.Yani ben okurken çıldırdım.Telefonu/kitabı elimden fırlattım ki bu 2. Okumaya başladığımda da oldu.Ya bir anne çocuğuna(anne sayılır mı bilmiyorum) HEPSİ SENİN YÜZÜNDEN! SEN DOĞMASAYDIN BEN DE ONUN GİBİ OLACAKTIM DERMİ!!!!!! Saçımı yoluyordum resmen bu sahnede.Daha sonra tabii Kumru ve diğerleri ortada yok anca öyle merka edersin.Neymiş pişman olmuş.O zaman neden Kumru ve diğerleri yerin altından çıktıktan sonra.Kumru yoğun bakımda çıkmış hâliyle sen dışarı eğlenmeye gittiğinde Kumru evde can çekişirken kim ambulansı aradı?KUMRU O GECE ÖLÜRKEN KENDİSİ AMBULANSI ARADI! Ve neymiş ayyy çok pişmanımmm ayyy Kumru affet.Ya bi git.Bak yine telefonu kırmak üzereydim yazarken.Neyse umarım yorum hoşunuza gitmiştir.Eğer kitabı okuduysanız/okuyacaksınız yorumlarda bunu belirtirseniz sevinirim<3 Bu arada kitapta +18'lik hiç bir şey yok gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.Yorumumu sevdiyseniz takip edermisiniz? eğer ederseniz çok mutlu olurum:) Görüşürüzzzzz
Kitap Yorumu
Enkaz AltındakilerBeyza Alkoç · İndigo Kitap · 20227,5bin okunma