·634 syf.····Okunma: 07 Temmuz 2022 22:52 Bu yazıyı görenler için "ŞİİR DENİZİ" kitabının kısaca özeti şu: şiire gerçek anlamını yani duyguları veren adamın şiirleri.
Aşk, özlem , kırgınlık , yalnızlık , ölüm ve iki sevgili arasında geçen her duygu hakkında en güzel şiiri yazan adamdır Ümit Yaşar Oğuzcan. Bazı yerlerinde aşkı bana öyle dolu yaşattı ki buhrana tutulup okumak istemedim. Çünkü her biten aşk acı verir. Her seferinde her şiirde , her satırda , her nukte de öylesine dolu, öylesine yoğun bir şekilde insana aşkı tekrardan yaşatıyor.
İkinci yenicileri sevmedigimden ötürü dönemine göre çok klasik yazan ama duygularını en iyi yansıtan insan. Gerek rubaileri , gerek şiirleri olsun hiç olmazsa birkaç şiirinde kendinizi bulup o şiiri en sevdiğiniz şiir yapacağınıza eminim. Ümit Yaşar Oğuzcan kulliyatini bitirmek üzere diğer kitaplarına yelken açmayı heyecanla bekliyorum.
Haa bir de şu var. Kitaplardaki güzel yerlerin hepsini her kitapta paylaşırım fakat bu kitapta çok alıntı paylaşmadım. Çünkü 600 küsur sayfalık yazı paylaşmam gerekirdi.