2022 5. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2022 00:00
Herkese merhaba, tekrar Okuduğum ilk aşk ve ilk Jane Austen romanıydı ve kelimenin tam anlamıyla ba-yıl-dım. Aşk insanıyım gerçi ondan da olabilir. Kitap bize iki insan arasındaki sevginin ne kadar güçlü olabileceğini, önyargıların sevginin ve bağlılığın önünde duramadığını gösteriyor. Önce birbirlerinden hoşlanmayan hatta belki de nefret eden iki kişinin sonrasında nasıl da birbirleri olmadan rahat edemediklerini, birbirlerini gördükleri zaman heyecandan yerinde duramadıklarını o kadar güzel bir şekilde anlatıyor ki Austen... Kitap buram buram gerçek aşk kokuyor. Her sayfasına her satırına sinmiş bir koku. Gerçek aşkın gerçekte nasıl olması gerektiğini ve olduğunu anlatıyor. Aradan aylar da yıllar da geçse veya araya mesafeler de girse birbiri için atan iki kalbin, birbirinden ayrıyken nasıl da eksik olduğunu yazıyor. Tek bir temas olmadan da aşkın, gerçek aşkın mümkün olduğunu anlatıyor. Sevginin insanın "Asla yapmam!" dediği şeyleri nasıl da yaptırdığını okuyoruz. İnsanın sevdiği insan için her şeyi göze alabileceğini görüyoruz. Uzun lafın kısası sevgili kitap kurdu dostlarım, bence okuyun. Asla aıkılmayacaksınız. En fazla üç gününüzü alır. Çok akıcı bir kitap, alıp götürüyor sizi. Bırakmıyor, siz de bırakmak istemiyorsunuz zaten. Özellikle eğer aşk insanıysanız ilk sıraya bu kitabı koyun derim. İyi günler herkese, seygiler, saygılar efenim.
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,7bin okunma