Halaskâr
2022 16. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2022 15:52
Kitabı büyük bir keyifle okudum. Yazar Ş. Yüksel Yılmaz'ın emeklerine ve kalemine sağlık. Yerli bilimkurgu romanlarını keşfetmek, kütüphanemde bu kategoride bir raf hazırlamak benim için büyük mutluluk ve Halaskar da bu rafın en güzel ve etkili romanlarından biri olacak kuşkusuz. Özellikle romanın ismini de çok beğendim. Meta bir öykü olan, kahramanın başka bir gezegene gitmesini ve orada olanları konu alan yazar bunu kendine has ve duygu yüklü bir şekilde okuyucuya yansıtmış. Bu duygu gitgellerini ara ara hissedebiliyorsunuz. Konu, sürükleyicilik ve üslup olarak çok başarılı bir roman. Ufak ve yapıcı bir eleştiri yapmam gerekirse, bazı noktalarda konu ilerlerken daha fazla detay bilgi aradım ve bu durum özellikle kitabın sonunda çok daha fazla hissedildi. Tabii ki bu durumu çok iyi anlayabiliyorum. Bu tarz romanlarda çok fazla detaya inildiğinde her bölümün bir kitap olma potansiyeli mevcuttur. Bu açıdan değerlendirdiğimde romanın içeriği ve hikâye gayet tatmin edici. Bu güzel macera için Ş. Yüksel Yılmaz'a en kalbi duygularımla teşekkürlerimi iletiyorum... Mehmet Canpolat HalaskarHalaskar
Roman
HalaskarŞ. Yüksel Yılmaz · Pegasus Yayınları · 202048 okunma