2022 59. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2022 13:46
#birkitapkahvehuzur #okudumbitti Clive Barker Dokudünya " - Bu çok zalim bir yüzyıl. - Geçen seferki de öyleydi. Ondan önceki de!" " Savaş bazen elbette zalim olmayı gerektirirdi fakat uğruna mücadele etmeye hangi dava arada bir savunucularından zalimlik talep etmezdi ki?" " Ölmek de muhakkak böyle olsa gerek, diye diye aklından geçirdi; sevilen şeyleri kaybetmek ve onların gidişini engeleyememek." "Ancak o zaman, hülyalı bir günün ortasında bir şey, bir koku, bir bağrış ona başka bir yerde bulunduğunu, oranın havasını soluyup yaratıklarıyla tanıştığını hatırlattı. Ancak o zaman hatırlayışının ne denli gelip geçici olduğunu anladı..." " Füg'ün güzellikleri altı üstü birer sözcük, artık yaratamayacağı şeylerin gerçekliği olup çıkıyordu. Bir bostan düşündükçe orası yatıp uyuduğu o olağanüstü yer olmaktan çıkıyor, alelade bir elma ağaçları koruluğuna dönüşüyordu." Herkese merhaba kitap dostları @okuyanlartayfasi #yazaylarındakafamızagöreokuyoruz ve de Meltem Bige öncülüğünde #ithakiokuruyuz grubum için okuduğum harika bir kitabın yorumu ile geldim bugün. Yazarın okuduğum ikinci kitabıydı öyle güzel bir dünya yaratmış ki kendimi orada kitabın içinde hissettim okurken. Uzun zaman önce Musibet denen habis bir varlıktan kaçıp Dokudünya dedikleri yeri bir halıya gizleyen orada dünya daha güvenli olana kadar saklanan kadim Kahinsoylular var. Ve onların son Nazırları Mimi Lancheski artık ölüm döşeğindedir. Mimi son bir gayretle torunu Suzanna'yı yanına çağırır konuşamasa da ona görüntüler gösterip olayı anlatmaya çabalar.... Tren yolunun yanında babası ile yaşayan Cal güvercini uçup gidince onu ararken Mimi'nin evini boşaltan adamların bulduğu halıyı görür... Bir an inanılmaz cennet tasavvuru'nu gördüğün de artık tek isteği o dünya'yı tekrar görmektir... Kahinsoylular'ın peşindeki tek şey musibet değildir onlardan biri olan Immocolata ve insan yardımcısı Shadwell de halıyı bulup yok etmek istiyordur... Ve onları koruyabilecek iki kişi bir insan olan Cal ve inanılmaz güçleri olan Suzanna bakalım Kadim bir dünya'yı kurtarıp düşmanlarını alt etmeyi başarabilecek midir? Kesinlikle tavsiyemdir kitapla kalın hoşçakalın dostlar
DokudünyaClive Barker · İthaki Yayınları · 2018195 okunma