2022 9. kitabı
Sizler çocuğunuzu seviyor olabilirsiniz (tabi ki seviyorsunuz) ama onlar bunu hissetmedikçe bir önemi yok. Herkesin bir duygusal deposu var ve bu depo sürekli beslenmeli.Kitap koşulsuz sevgiyle bu deponun nasıl dolacağını anlatıyor. Çocuk en çok hangi sevgi dilinden anlıyorsa o koşulsuz ifade edilmeli. Tüm zaafları ve en istenmeyen davranışlarında bile koşulsuzca. Şimdi gelelim sevgi dillerine Fiziksel Temas:Öpmek,sarılmak,sırt sıvazlamak.. Erkek çocukları da kız çocukları da aynı oranda ihtiyaç duyar. Babalarla yapılan güreşlerin erkek çocuklarının depolarını nasıl doldurduğunu anlatıyor kitap.Ayrıca 10-11 yaşındaki kız çocuklarını ergenliğe sağlıklı hazırlamak istiyorsanız babaların sık sık temas kurması karşı cinsle iletişimde utanmak ya da flörtöz tavırlar yerine onların daha sağlıklı davranmalarını sağlayacaktır. Olumlama Sözleri: Püf noktası gerçekten olanları söylemek ve desteklemek. Güzel anları güzel iltifatlarla birleştirmek. Kaliteli Zaman:Ona ayrılan zaman önemlisin ve seninle vakit geçirmek hoşuma gidiyor demektir. Özel bir yere gitmeye gerek yok. Ama özel bir plan yapmak Hediyeler:Eğer sevgi deposu çok boşsa hediyeler işe yaramayabilir. Hediye seçiminin bir çok püf noktası anlatılıyor. Hizmet Eylemler: Yapabildikleri değil de yapamadıkları durumlarda yardımcı olmak. Her çocuğun tüm sevgi dillerine ihtiyacı var hepsi uygulanmalı ancak hangisi ağır basıyor bunu bulursak işimiz daha kolay olacaktır. Her sevgi dilinin hassas noktası var. Kitap mutlaka tüm ebeveynlerin okuması gereken pratik önerileri olan bir kitap.
Psikoloji
Çocuklar için Beş Sevgi DiliGary Chapman · Koridor Yayıncılık · 20221,594 okunma