2022 10. kitabı
Ermeni Tehciri ile ilgili okuduğum 3.kitap oldu Lanetli Yıllar. Şimdiye kadar kendi penceremizden öğrendiğimiz, dinlediğimiz tehcir dönemini Ermeni bir yazarın kaleminden öğreniyoruz. O dönemin Ermeni toplumunun çektiği ızdırapları, yaşadıkları felaketleri birinci ağızdan dinlemek ve bir Ermeninin ağzından dinlemek toplumumuzun en büyük eksiklerindendir. Yervant Odyan'ın bu kitabi Ermeniler ile empati yapabilmek için mitlaka okunması gereken bir kitap.
Lanetli YıllarYervant Odyan · Kor Kitap · 012 okunma
Teşekkür ediyorum. Ben de bu aralar Musa Dağ'da Kırk Gün kitabını okuyorum ve Ermenilerin yaşadıklarına dair merakım epey arttı. Öncesinde "Tesbih Taneleri"ni okumuş olmamın da payı var tabi ama daha objektif kitaplar okumak istiyorum aslında. Söylediğiniz kitaplara bakacağım, keyifli okumalar dilerim.
HAKAN TOPAK
Bir de Antep Ermeniler hakkında Ümit Bozkurt'um youtubeda programları çok faydalı.
HAKAN TOPAK
Aslında ben de Musa Dağ'da Kırk Gün kitabını alacaktım ama tanıklık mı, tarih kitabı mı anlamadığım için erteledim. Kitapla ilgili yorumunuzu öğrenmek isterim. Ama çok tavsiye edilen bir kitap. Başka bir kitap aldım Nereden Nereye isimli bir kitap. Tespih Tanelerini beğenmiştim. Ermeniler bizim gözümüzde düşmanlaştırılmış bir toplum ama okudukça ne kadar yanıldığımı veya yanıltıldığımı anladım.
Diğer 2 kitap hangileri acaba?
HAKAN TOPAK
Hanımefendi Ermenilerle ilgili demem gerekiyor aslında. Zabey Yesayan'ın Yıkıntılar Arasında ve Silahtarın Bahçeleri ermeni toplumunu anlamak için okunmalı. Ayrica Kaç Kişisiniz Bogos Efendi ve Zaven Biberyan'ın Mahkumların Şafağı kitapları türkiyede gayrimüslim azınlıklarla empati yapmak için okunabilir