Bu bir inceleme değildir!
2022 750. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2022 23:52
Parçadan bütüne gitmeyi seviyorum bu yüzden spefisik konulardan oluşan kitaplarimı karşilaştirip senteze vararak yeni okuma listeleri düzenliyorum. Gidişattan memnunum ama bu kitap fazlaca tekrara düştüğü için ben de kafa ütulemek istedim. Cünkü bu kitap neredeyse romantik akımda. Öncelikle hiz cağı makineleşme ya da insanın montaj bandı başında bekleme - uretimde ve tüketimde zekaya gereksinim duymama!( Henry Ford akılcılaştırma sistemi ) dahası insanı robotlaştırma eleştirisi var tamam da elestirel iki sorum olacak: 1. Hız çağı: Bürokratik kuruluşlarda bir imza icin haftalarca beklenebilirken neden 12 saat çalişmak ya da fazla mesai ya da is sonrasi telefonla maille işe devam etmek yasaklanmiyor ve neden normal addediliyor? Dünyada calisma saatlerini 6 saate düsürmek hiz çağini degiştirmez miydi? 2. Artan dünya nüfusu karsısında akilcilaştirilmiş montaj bandı ve akılsızlaştirilmiş tüketici alegorisi dısında ne tür bir hizmet sistemi islevsel olabilir? Iste bu sorulara kitlesel yanıtlar aranmadıkça kitaplar tekrara düşerler ve islevsizlesirler. Kitap çok kötü degil ama bakiş acisı eksik.
İnsan ve Toplum
Toplumun McdonaldlaştırılmasıGeorge Ritzer · Ayrıntı Yayınları · 2021794 okunma