2022 36. kitabı
Kitabı okumaya başlamadan önce bazı hazırlık kitapları okudum. Bunlar Homeros'un İlyada ve Odysseia'sı ve bazı mitolojik kitaplardı. Çünkü bu kitapların Dante'nin ahiret yolculuğunda size yardımı çok fazla diyebilirim. Kitaptan önce kitabın yazılma amacına bakarsak ben burda iki amaç fark ettim diyebilirim. Dante'nin çocukluk aşkı'nın ölmesiyle onu ahirette aramak, ikincisi ise koyu bir katolik olan Dante'nin insalara cehennem azabını göstererek insanların katolikliğe yönelmesini sağlamak diyebilirim. Kitaba gelirsek Dante bir yazar olarak cehennemde kendine yol gösterici olarak ünlü Latin şairi Vergiliusu seçmiş. Yani Dante gibi böyle büyük bir yazarın Vergiliusu yol gösterici olarak seçmesi ona olan hayranlığı okuyucu olarak gözümden kaçmadı. Dante'nin bu ilk kitabında okuyucuya hissettirmek istediği duygular pişmanlık ve korku diyebilirim. Kitapta herhangi bir olayda yol göstericisi'nin arkasına saklandığını görebiliyoruz. Daha sonra kitapta benim en çok ilgimi çeken yerler cehennem betimlemeleri değil de daha çok Dante'den önce yaşamış tarihte, bilimde, ve sanatta ismi olan kişilerle birebir olan diyologrları oldu. Yedi yüz küsür yıldır okunan bu kitap için yazılan sayısız makaleler yine bu kitap için yapılan Sandro Botticelli'nin Cehennem Tablosu kitabımızın dünya edebiyatında ne kadar önemli ve sarsılmaz bir yeri olduğunu görmekteyiz. Yaptığım incelemede yazım yanlışları ve noktalama işaretlerinde hata yaptığımı biliyorum ve üzerinde çalışıyorum anlayışınız için teşekkürler:):) İyi okumalar.
İlahi Komedya - CehennemDante Alighieri · Altın Kitaplar · 20233,976 okunma