Kaşıbeyaz, Maça Kızı 8 okuduğum vakitler benzetildiği iddia edildiği için merakla birkaç bölümünü okuyup almaya karar verdiğim, alırken oldukça zorlandığım ve o şartlar baz alındığında bir miktar kazıklandığımı düşündüğüm kitap.
Kitap, deha düzeyde matematikçi olan Hazal'ın, "Fakir mi oluyoruz?" diye soran herkese "Daha neler," diyebilmek için bir kumarhaneye girip hile yapacak olmasıyla başlıyor. Kızın babasına aşırı ayar olduğum, Kurt Vahit adındaki adamı aşırı sevdiğim, Akın Ateşdağlı'nın adına ve gizemli hallerine aşık olduğum için kitabı aldığım doğrudur.
Kitap Wattpad'de yayımlanan kısmıyla harika merak uyduran bir kitaptı, bunu inkar edemem. Çünkü o bölümlere kadar, kitabın nasıl ilerleyeceği hayal etmiş ve açıkçası heyecanlanmıştım. Fakat ilerleyen bölümleri pek de tahmin ettiğim gibi ilerlemedi ve bu yetmezmiş gibi sonunun fazla aceleye getirildiğini düşündüm. Fazlasıyla ucu açık belirsiz bir son gibi geldi.
Öncelikle kitabın başındaki Kurt Vahit karakteri kitapta pek vakıf değildi ki bence olmalıydı. Öte yandan Hazal'ın Akın'a teklif yapması, bulunduğu şartlarda idare edilebilirdi fakat kitabın konusunun bu olmamasına rağmen Akın ve Hazal'ın bu olay üzerinden ilerletilmiş olması da pek hoşuma gitmedi. Onları biraz daha aksiyon dolu ve maceracı olmalarını, aşk olarak da biraz daha duygusal olmaları gerektiğini düşündüğüm için mevcut birkaç sahneyi çiftimize yakıştıramadım.
Bunun dışında kitapta kumara alakalı hoşuma giden sahneler vardı, güzeldi. Kitapta bilgi verilmiş olması hoşuma gitti. Kitabın büyük bir çoğunluğunun, kitap karakterlerinin ne anlama geldiği belli olmayan cinsel arzularına odaklanmak yerine, kumarla, biraz olsun cinsellikten uzak sevgiyle - ki Hazal sevgi istediğimi belli eden bir karakter - ilerlemiş olsaydı çok daha güzel olurdu. Son bölümlere alelacele sığdırılan sahnelerin (Hazal'ın kendisi hakkında gerçekleri öğrenmesi ve ortadan kaybolması, Akın'ın Hazal'ı deli gibi araması, üvey babanın oyunu, Akın'ın hayattan soğuması ve küsüp barışmaları) kitabın ortalarında ortaya çıksaydı, kitabın sürükleyici olduğunu rahatça söyleyebilirdim. Son sahnesi ise fazla açık olmuştu; daha fazlasını hak ediyordu