Bir Mangada Olması Gereken Her Şey
2022 60. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2022 09:03
Metro istasyonunda raylara bir sarhoş düşer, bunu kurtarmak isteyen iki lisesi gence tren çarpar ve trajik bir son ile karşılaşırlar. Fakat bu son değil daha trajik ve aksiyon dolu olayların başlangıcı olacaktır. Gittikleri yerde hala hayatta olup olmadıklarını anlayamayan Kato, Kurono ve diğerleri bir apartman dairesinde bir araya gelirler. Burada ölümle burun buruna gelen kişiler vardır. Kimi kanserden ölmek üzeredir, kimi intihar etmiş kimi de bizim karakterlerimiz gibi iyilik yaparken talihsizlikle karşılaşmıştır. Tuhaflıklar bunlarla sınırlı kalmayacaktır elbette. Odanın içerisinde bulunan Gantz isimli bir küre bu insanları bir ölüm oyununa sürükleyecektir. Tokyo sokaklarına geri dönen grup bir uzaylının peşine düşer. Çevrede kimse onları göremez. Bir nevi Siyah Giyen Adamlar filmi gibi düşünebilirsiniz ama tam olarak öyle değil. Gantz bu insanların beynine çip gibi bir bomba yerleştirmiş, görevden kaçmaya veya bulundukları evrenden (başka bir tanım gelmedi aklıma) kaçmaya çalıştıklarında beyinleri havaya uçuyor. Görünen o ki görevleri yaptıkça özgür kalma ihtimalleri artıyor gibi. Bir sonraki sayıyı aşırı derecede merakla bekliyorum. Önden uyarı yapmak isterim, bu manga yetişkin mangasıdır, aşırı kan, çıplaklık vb durumlar söz konusudur. Bundan rahatsız olacaklar okumasın boşuna. Fakat benim fikrimce rahatsız edici değil, bazı insanlar zaten kitabın biyografisinde bu durumdan bahsediliyor olsa bile ben rahatsız oldum kafasına giriyor. Biyografi zaten uyarıyor, bu neyin kafası? Böyle şeyleri her zaman saçma buluyorum. Rahatsız olacağını bile bile gidip okuyup bunu eleştirmek hiç mantıklı değil. Toplumların oluşturduğu saçma sapan değer yargılarına çok güzel kafa atan bir manga. Ezcümle manga yetişkin mangasıdır fakat çizimleri, konusu ve içerisindeki ergenlik duygusunu yansıtma durumu harikadır. 10/10 bir manga. Çıplaklıktan rahatsız olmayacak herkesin okumasını tavsiye ederim. Oguzhan Duman Gantz, Cilt 1 Hiroya Oku
Manga
Gantz, Cilt 1Hiroya Oku · Kurukafa Yayınları · 2017250 okunma