Gantz, Cilt 1

Hiroya Oku
Ekim 2017
Kurukafa Yayınları

2022 44. kitabı
Spoiler'lı İnceleme ** Hikayemiz metro istasyonunda raylara düşen sarhoş bir adamı kurtarmaya çalışan iki adamla başlıyor. İki genç adam raylara indikten sonra tren perona yaklaşıyor. Herkes trenin duracağını zannediyor ancak trenin durmayacağını (ekspres tren) fark ettiklerinde çoktan ölmüş oluyorlar. Olayın hemen sonrasında, kendileri gibi ölmüş kişilerin toplandığı bir oda gözlerini açıyorlar. ** Daha önce görmediğim tarzda hikayesi var. Uçuk bir kafayla yazıldığı çok belli. Çok fazla hissi aynı yaşattı bana ve bu hisleri tam olarak anlatamıyorum. Animesine göre daha fazla çıplaklık içeriyor dikkatinize. Taze soğan isteyen uzaylı her zaman kalbimdesin <3
Bir Mangada Olması Gereken Her Şey
2022 60. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2022 09:03
Metro istasyonunda raylara bir sarhoş düşer, bunu kurtarmak isteyen iki lisesi gence tren çarpar ve trajik bir son ile karşılaşırlar. Fakat bu son değil daha trajik ve aksiyon dolu olayların başlangıcı olacaktır. Gittikleri yerde hala hayatta olup olmadıklarını anlayamayan Kato, Kurono ve diğerleri bir apartman dairesinde bir araya gelirler. Burada ölümle burun buruna gelen kişiler vardır. Kimi kanserden ölmek üzeredir, kimi intihar etmiş kimi de bizim karakterlerimiz gibi iyilik yaparken talihsizlikle karşılaşmıştır. Tuhaflıklar bunlarla sınırlı kalmayacaktır elbette. Odanın içerisinde bulunan Gantz isimli bir küre bu insanları bir ölüm oyununa sürükleyecektir. Tokyo sokaklarına geri dönen grup bir uzaylının peşine düşer. Çevrede kimse onları göremez. Bir nevi Siyah Giyen Adamlar filmi gibi düşünebilirsiniz ama tam olarak öyle değil. Gantz bu insanların beynine çip gibi bir bomba yerleştirmiş, görevden kaçmaya veya bulundukları evrenden (başka bir tanım gelmedi aklıma) kaçmaya çalıştıklarında beyinleri havaya uçuyor. Görünen o ki görevleri yaptıkça özgür kalma ihtimalleri artıyor gibi. Bir sonraki sayıyı aşırı derecede merakla bekliyorum. Önden uyarı yapmak isterim, bu manga yetişkin mangasıdır, aşırı kan, çıplaklık vb durumlar söz konusudur. Bundan rahatsız olacaklar okumasın boşuna. Fakat benim fikrimce rahatsız edici değil, bazı insanlar zaten kitabın biyografisinde bu durumdan bahsediliyor olsa bile ben rahatsız oldum kafasına giriyor. Biyografi zaten uyarıyor, bu neyin kafası? Böyle şeyleri her zaman saçma buluyorum. Rahatsız olacağını bile bile gidip okuyup bunu eleştirmek hiç mantıklı değil. Toplumların oluşturduğu saçma sapan değer yargılarına çok güzel kafa atan bir manga. Ezcümle manga yetişkin mangasıdır fakat çizimleri, konusu ve içerisindeki
2018 37. kitabı
Okunma: 14 Mart 2018 22:28
Süreklilik düzeni içerisinde okuduğum ilk manga ve harika gidiyor. Benim okuma hızımla, birkaç dakikada bir cilt bitiyor. Her ne kadar +18 içerikli olsa da, konusu çok ilgi çekici geldi. İnternetten okuyorum ve şu anda ülkemizde basılmış olan 5 cildi bitirince, 6. cildi beklemek zorunda kalmayacak olmam da ayrıca sevindirici. Son sürat okumaya devam... Kesinlikle tavsiye ederim. =)
Muhteşem.
2021 28. kitabı
Serinin tamamını okumuş biri olarak çok çok beğendiğimi belirtmek isterim. Öncelikle ana karakterimiz eski bir arkadaşıyla tren beklerken karşılaşıyor. Sonrasında bir kaza oluyor ve ikiside ölüyorlar. Gözlerini açtıklarında küçük bir oda, ortada bir küre var. Bu küre "Gantz" (Belirtmeliyim ki bu kürenin ilginç bir mizah anlayışı var. Böyle gerilim olan bir seride eğlenceli oluyor.) Odada bambaşka insanlar var ve fark ediyorlar ki hepsi ölmüş, küre bunlardan, gelecek olan uzaylı/uzaylıları öldürmelerini istiyor. Onlara özel teçhizat ve kıyafet sağlıyor. Sonunda öğreniyorlar ki yeterli bir puana ulaşmaları durumunda normal yaşamlarına dönebilecekler. Aralarından tecrübeli birini fark ediyorlar. Onun sayesinde öğreniyorlar ki, normal dünyada ölmüş değiller, görev bittiğinde sağ çıkarlarsa normal yaşamlarına devam edebilecekler. Fakat eğer burada ölürlerse gerçek hayatta da ölüyorlar. Ayrıca her an, gerçek dünyadayken burada toplanabilirler. (Küre onları buraya ışınlıyor.) Bu hapishaneden kalıcı olarak kurtulmanın tek yolu istenen puana ulaşmak. Sonrasında hafızanız silinecek ve günlük yaşamınıza döneceksiniz. Aksiyon,acı,aşk,gizem,heyecan,bilim kurgu her yönden çok başarılı bulduğum kimi yerlerde acımasızca gerçekçi, insanda her bölümünde ayrı duygular uyandıran süper bir çizgi roman serisi. Okumayı düşünen varsa kesinlikle okumalı. Fakat seride kan ve vahşet oldukça, ayrıca cinsellik mevcut. Bilginiz olsun. Ayrıca sonlarında göreceksiniz ki serinin ciddi anlamda bilimsel-felsefi gerçekçi bir tarafı da var. ------Spoiler-------- ------Ufak Bir Spoiler--------- Söylemeden edemeyeceğim beni üzen tek şey, ölmesini istemediğim bir karakterin finale doğru olan ölümü olmuştu.
2024 70. kitabı
Puanım 4/5 (%76/100) Mükemmel değildi ama güzel bir giriş yapıldığını düşünüyorum. Gantz daha önceden adını duymuştum ama bilmem kaç ay önce Gerekli Şeyler mağazasında bir çalışan Hellsing aldığımı görünce ısrarla bunu önermişti. Geçen günlerde çevrilmiş 16 cildi de aldım ve başladım okumaya. Çizimleri bana aşırı Monster'ı hatırlattı. Bilimkurgu olmasının yanısıra okurken Brutal'ı da hatırladım birçok yerde. +18 diye her yerinde yazıyor ama tekrardan uyarı yapmakta yarar var. İlk cilt biraz karışıktı ama kesinlikle ilgimi çekti. Devamını da okumak istiyorum çok aksatmadan.
2023 795. kitabı
Öncelikle +18 olduğunu belirtmek gerek. Seri metro çarpması sonrası ölen iki kişinin bir yere ışınlanması ile başlıyor. Işınlandıkları bu yerde başka insanlar da var. Daha sonra orta da duran top bunlara bir görev verir. Bu şekilde seri başlar. +18 olduğunu bilerek okuyun.
2019 66. kitabı
Aslında geçenlerde okudum ama eklemeyi unutmuştum, çok sevmediğimden olsa gerek. Fikrimi kesinleştirmek için iki cilt okudum, belki ileride severim diye ama konusuna ve karakterlerine ısınamadım bir türlü. Çok hoşuma giden bir seri olmadı, biraz "kanlı" geldi bana, devamını okumayı düşünmüyorum.
2022 50. kitabı
Hastanede işim vardı. Beklerken okumalık bir kitap alıyım yanıma dedim ve bu arkadaş ta yeni alındığı için rafa yerleşmemiş, hemen elimin altında diye başka bir mangayla birlikte benimle gelmeye hak kazandı! Hastanede sıra sıra dizili sandalyelere oturmuşum çevremde insanlar var, tatlı tatlı okurken birden bam diye çıplak bir kadın çıkmasın mı tam sayfa! Kitabı nasıl kapattığımı bilemedim. Arkamda oturan abi telefonuyla oynuyordu neyseki... Aslında kitapta kopan kafalar ve birden oraya çıkan ve bana panik yaşatan abla dışında +18'lik bir durum yok ama kesinlikle dışarda, çevrende başkaları varken okunacak manga değil... Konusu biraz farklı. İlk kitaptan ne olduğu anlaşılacak değil gibi ama ben bir ara animesini izlemiştim diye biliyordum ne olacağını. Tabii birden ortaya çıkan ablayı nasıl unutup ta onu dışarıda okuma gafletine düştüm bilemem... Başta çıkan ve kesinlikle uyuz olacağımız esas karakter Kei ve onun aksine nazik olan edki arkadaşı Masaru bir sarhoşu kurtaralım derken kendileri ölüyor. (O sahne gayet iyi çizilmişti) Ama sonra gözlerini başka insanların olduğu bir odada açıyorlar. Odadaki herkes ölmüş... peki neden hala hayattalar? Neden buradalar? Bundan sonra ne yapacaklar?
2022 25. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2022 22:16
Ön yargısız başladığım kitabı büyük bir önyargıyla bitirdim. Cinselliğin eserlerdeki yerine bir sözüm yok ve kitabın +18 uyarısına rağmen kitap sanki bir pornografi. Evet nudity dikkat çeken ve satan bir unsur da olsa kitabı okurdan bir bayan olarak kaşlarımı çattım. İnancımı yitirmeden almış olduğum ikinci cildi de okudum. Sonuç aynı.

Hiroya OkuYazar · 40 kitap
Gantz , Zero One ve HEN'in yaratıcısı olan ve her biri Haftalık Genç Atlama'da serileştirilen bir manga sanatçısı . Temmuz 2000'de başlayan en meşhur manga Gantz üzerinde çalışmayı bitirdi. Manga'sı sıklıkla açık şiddet ve gore ile cinsel içerik barındırıyor. 1988'de Yahiro Kuon kalemiyle Gençlik Manga Ödülleri'nin ikinci ödülünü kazandı. Namco Bandai'nin Xbox 360 ve PlayStation 3'teki dövüş oyunu Soulcalibur IV'e Shura adında bir karakter tasarladı.