2022 11. kitabı
Kitabın yazarı Charlotte Brontë, 1816 doğumlu İngiliz yazar. İngiliz Edebiyatı'nın klasikleri arasına yerleşmiş eserleriyle tanınan 3 kardeşin (Charlotte Brontë, Emily Brontë, Anne Brontë) en büyüğü. En ünlü eseri olan Jane Eyre yazarın hayatından esinlenerek kaleme alınmıştır. Kitaptaki kız okulu, yazarın kardeşleriyle birlikte öğrenim gördüğü Cowan Bridge'deki rahip kızları için açılmış okuldan esinlenir. Küçük yaşta öksüz kalan Jane Eyre, kendisini hiçbir zaman sevmeyen ancak kocasının vasiyeti üzerine bakımını üstlenen yengesiyle yaşamaktadır, yengesi onun varlığından rahatsız olur ve tahammül edemeyecek dereceye gelince de yatılı okula gönderir. Jane karakteri benim için çok özel bir karakterdi, pozitif enerjisiyle, sıcakkanlılığıyla zekasıyla da kendine hayran bıraktı. Kendini tüm olumsuzluklara rağmen geliştiren, kendi ayakları üzerinde durmak için bağımsızlık mücadelesi veren bir karakter. Kitap oldukça akıcıydı çok yalın bir dili vardı okuduğum en etkileyici kitaplardan biriydi, okurken gerçekten keyif aldım. Aynı zamanda bu harika kitabı benim için çok özel birinin bana eşlik etmesiyle okuduğum için kitap daha da anlamlı bir hale geldi. Henüz okumamışsanız mutlaka öneririm.
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202042,2bin okunma
1.893 Gösterim