Muhteşem Oz Büyücüsü
2022 13. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2022 21:54
OZ DİYARI'NDAN SESLENİYORUM!! Ben buraya bayıldım. "Kafanın içinde beyin olsaydı, sen de diğerleri kadar iyi ve hatta bazılarından çok daha iyi olurdun. İster karga ol ister iyi bir insan, beyin bu dünyada sahip olmaya değen tek şey." Oz Büyücüsü Amerikan edebiyatının ilk masalı olma özelliğine sahip. Aynı zamanda yazar şunu da belirtiyor: "Muhteşem Oz Büyücüsü'nün Hikayesi " yalnızca günümüz çocuklarını hoşnut etmek için yazıldı. Ama ben buna katılmıyorum kitap 1900 yılına ait olmasına rağmen hikaye 2022 yılında okuyan beni bile tatmin ediyor. Ayrıca bana felsefî şu söylemi de sık sık hatırlattı: "ÖNEMLİ OLAN VARMAK DEĞİL YOLDA OLMAKTIR" Kitabın ana teması huzurlu ve merak uyandırıyor. Ancak olaylara ve ana karakterlerin yaşadığı maceralara çok kısa değinilmiş. Bu maceraların daha uzun, ballandıra ballandıra anlatılmasıı isterdim. Ancak tüm bunlara rağmen oknası ve okutulası bir kitap... Unutmayın önemli olan varmak değil, yolda olmaktır. Keyifli okumalar
Oz BüyücüsüL. Frank Baum · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202218,1bin okunma