···Okunma: 11 Ağustos 2022 14:21 Fransa'nın parlayan yıldız yazarlarından görülen Marc Levy ile tanışma kitabım. Sıcacık yaz aylarına buz etkisi yaratan, romantik komedi filmi tadında bir kitap.
Julia evlenmek üzere olan ama evliliğini ertelemek zorunda kalan desinatör bir kadındır. Evliliği ertelemek zorunda olmasının nedeni babası Anthony Walsh'un ölmesi ve düğün günü cenazesinin kalkacak olmasıdır.
Julia'nın küçüklüğünden annesini kaybettiğinden beri babasıyla aralarında uzaklık oluşmaya başlar ve gittikçe bu uzaklık büyüye büyüye neredeyse babasıyla birbirlerine yabancı hale gelirler. Düğünü iptal ederek yaklaşık yirmi yıldır görmediği babasının cenazesine katılır. Bu ölüm, sonrasında Julia'nın babasını tanımasını hayatında yarım kalan bazı şeylerin ardından gitmesini sağlayacaktır. Julia'nın evine iki metre uzunluğunda kocaman bir kargo almasıyla maceramız başlayacaktır. Nişanlısı Adam'a yalan söyleyerek bir yolculuğa çıkacak ve bu yolculukta bir sürü şey öğrenecektir. Hele öğrendiği öyle bir şey vardır ki geçmişinde yarım kalmasının acısı hala kalbindedir. Bakalım öğrendikleri, gördükleri karşısında Julia'nın hayatı nasıl değişecektir?
Kitapta Julia'nın en yakın arkadaşı olan Stanley beni güldüren bir karakterdi. Julia ile olan konuşmalarını severek, gülerek okudum.
Bu arada kitapta Berlin duvarının yıkım döneminde Doğu Almanya ve Batı Almanya'da yaşayan insanların hayatlarına uzaktan da göz kırpılmaktadır.
Tam filme uyarlamalık kitap. Önerimdir :) Keyifle okunsun.