SAHİLDE BİR ANNE
2022 26. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2022 11:39
SAHİLDE BİR ANNE Geçmişin intikamını şimdiden, kendinden ve kendinden olandan alan bir annenin med-cezir hâlleri... Varış Nere? Varış Ne? Sorularının doğuştan,varolustan yana sorgulandığı bir iç sızısı diyebiliriz. @ogretmenyazarlar topluluğundan tanıdığım @nurhayatkayar72 eğitimci yazar olarak çıkardığı üç kitabından birini okumanın mutluluğunu duyuyorum. Hayatta hep ikilemleri olan hiçbir zaman denge insanı olmadığını (70. sayf) hayatının çoğunu kendi kurduğu yalnızlık ve sitemle geçiren bir kadının dış dünyayı özumseyerek iç dünyasına yolculuğunu konu almış. Toplam 154 sayfadan oluşan bu kurgu adeta #kafka gizemlerini okur gibi hissettiriyor. #stephanzweig kitaplarının genelindeki intihar eğilimli ruh hali mi yine demekten kendimi alamadım ama sonunda Türk usulü anaç bir sonla biterken farkindaliklarla ve iç muhasebesinde kendimi bulduğum bolca alıntı cümlesi ekliyorum heybeme. Dalından düşen kehribar sarısı bir yaprak ile ateş kızıllığına dönen bir gün batımınin gün aşırı izini sürmek belki de onun varlıkla ilgili sorularına yanıt bulduracaktı kimbilir? #öğretmenyazarlar öncelikli okumalarım arasında. Kıymetli meslektaşıma göndermiş olduğu kitapları için çok teşekkür ediyor ve bir kaç yüreğe dokunan cümleyi buraya bırakıyorum. *İnsan bir bilse kaybetmekten korkarken kendinden kaybettiğini...(113) *Baktığımda gördüğüm ayna beni göstermiyor.(123) *Sahip degildik hiç bir şeye..96 *Sayısız derdi çekebilen ruhu yeniden başka bir ateşe atmak ne kadar doğruydu?106 Varış, asıl olanın asla dönüşü.132 Evren hakkında yorum yapmaya başlayan insanların kendi iç dünyalarında yaşadıkları kavgayı sindirmek için bir yol arayan dervişler gibi olduklarını söylemek yanlış değildi.(33) Canlıların hepsi birbirine bir şey öğretme peşindeyken insanın bu aymazlığı niyeydi?(45) Tüm bu iç geçirişler arasında ağırlaşan bedenini bir sahil kenarına atan kadın, bana ünlü şair #nazımhikmetran ın şu meşhur sözünü hatırlattı. "Yoruldum. Beni taşır mısın? Biraz kendimsiz yürüyeceğim." #okumakicinmolaverin #okudumokuyun @ogretmenyazarlar @ogretmenlerkitapkulubu @öğretmenyazar @nurhayatkayar72 #varoluşunsesi #okumakenguzeldinlence #okumakyaşamaktır #okumaklazım #okumakzenginleştirir
Psikoloji
Varoluşun SesiNurhayat Kayar · Luna Yayınları · 02 okunma