2022 10. kitabı
Etkili insanların 7 alışkanlığı nelermiş bakalım mı..? 1. Proaktif ol: Kontrol edemediğin şeyler için üzülüp şikayet edeceğine, kontrol edebileceklerin için neler yapabileceğine bir bak. 2.Sonunu düşünerek işe başla: Sonunda nasıl olmasını istiyorsan ona göre plan yap ve ona göre davranarak yola çık. 3.Önemli işlere öncelik ver: İşlerini önem sırasına koyarak yap ve erteleme. Önemli degilse öncelik listenden çıkart. 4.Kazan\kazan diye düşün: İlişkilerinde iki tarafında kazanması için elinden geleni yap. Tek taraflı kazançlar uzun süreli olmaz. Sürdürebilirlik kısa süreli başarıdan daha önemlidir. 5.Önce anlamaya çalış sonra anlaşılmaya: Kendini anlatmaya çalışmak yerine karşındakini anlamak için çaba harca ve dinle. 6.Sinerji yarat : Herkesin yeteneği, yapabilecekleri ve gücü farklıdır. Her işin bir ehli vardır. Yardım al ve yardım et. Birlik ol. Birlikte başarılı olmak daha kolaydır. 7.Baltayı bile: Nasıl ki kör bir balta ile ağaç kesmek zorsa, kişisel ve ruhsal olarak beslenememiş olan sen de başarılı ve faydalı olamazsın. Kendine zaman ayır ve kendini yenile... Aaa! Bu kadarmıymış demeyin. :) Uzun çalışmalar ve araştırmalar sonucu ortaya çıkmış bu emeğe haksızlık edersiniz. Ben, başlıklarını ve içeriklerini kısaca yazdım. Belki de benim yaşımdakilerin deneyimleyerek öğrendiği bu bilgi ve yöntemleri çocuklarımız için bir rehber olarak kullanabiliriz. Ki Covey de bu kitabı ilk olarak bu amaçla yazmış. Çocuklarına nasıl yardımcı olabilecegini düşünmüş. Bence okul müfredatlarına girmeye aday bir kitap. Kişisel gelişim kitaplarının hemen hemen çoğunu çöp gibi görmeme rağmen içlerinde bunun gibi değerli kitaplarda olması güzel. İnsanın temel özellikleri değişmese de gelişebilir. Ek olarak, mutluluğunuzu; insanlara, nesnelere, zaman ve mekana bağlamak yerine, amaç ve hedeflerinize sarılarak yaşadığınızda her şey daha keyif verici oluyor. Ve şuraya hepimiz için kitaptan bir alıntı bırakıyorum. “Öğrenmek ve yapmamak aslında öğrenmemektir, bilmek ve yapmamak aslında bilmemektir.” #Etkiliİnsanların7Alışkanlığı
Etkili İnsanların 7 AlışkanlığıStephen R. Covey · Varlık Yayınları · 20173,769 okunma