···Okunma: 16 Ağustos 2022 09:04 öncelikle mieko kawakami hanım, bu dünyaya geldiğiniz ve ataerkil düzene bir başkaldırı niteliğinde bu kitabı yazdığınız için teşekkür ederim. her ne kadar teknolojik açıdan gelişmiş, ekonomi devi ülkelerden biri olsa da japonya'da kadınların konumu hala ikinci sınıf bir insan gibi. iki kısımda ayrılan bu kitapta adından anlaşılacağı üzere ilk kısımda göğüs ve meme estetiği konusu çerçevesinde kadınlara bastırılan güzellik anlayışı ve bedeni metalaştırma aktarılırken ikinci kısım olan yumurtada ebeveynliğin ne demek olduğu, kim anne baba olmalı, kimin hakkıdır ve bir kadın tek başına anne olup çocuğunu yetiştirebilir mi konuları ele alınıyor. eğer biraz ingilizceniz varsa kesinlikle okumanızı öneriyorum hem dili basit olmakla birlikte çok sarsıcı ve kesinlikle keşfedip bütün kitaplarını yalayıp yutmak isteyeceğiniz bir yazar.
beni en çok etkileyen ise başka bir adamın yani sperm bağışlayıcısı sayesinde dünyaya gelmiş bir kadın olan Yuriko karakteriydi. biyolojik olmayan babası tarafından tecavüze uğramış biri ve hayata geldiği için hayattan nefret ettirecek bir şekilde yaşamış. ama onun yaşama gelmek ile ilgili sözleri aslında ebeveynlerin ne kadar bencil olduklarını, sırf kendi tatminleri ve özlemleri için bir bebeği yani insanı, onun izni olmadan dünyaya getirmelerini ve acı çekmesine sebep olmaları şeklinde açıklıyor. aslında doğumu bir şiddet olarak görüyor.
“It’s really simple, I promise. Why is it that people think this is okay? Why do people see no harm in having children? They do it with smiles on their faces, as if it’s not an act of violence. You force this other being into the world, this other being that never asked to be born. You do this absurd thing because that’s what you want for yourself, and that doesn’t make any sense.”