Unutulmayacak bir roman!
2022 38. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2022 00:00
Unutkan Ayna, Türkiye'de benzerlerini çokça gördüğümüz "sosyal - politik" arka plana sahip bir roman. Ancak Unutkan Ayna, siyasi - sosyal gerçekçi roman kalıbına sığdırılamayacak kadar geniş. Türkiye'de halen tartışmalı bir konu olan 1915 Ermeni Tehciri etrafında yaşanan acılara odaklanan eser; savaşın ve kıyımın "kazanını" olmayacağını hissettiriyor. Yazar, "bir köy dolusu" karakteri barındırmasına rağmen her bir karaktere ruh üflemeyi başarıyor. Gürsel Korat'ın okuduğum ilk romanı olan (kesinlikle son olmayacak) Unutkan Ayna; kan, göz yaşı ve acının olduğu yerde kısır politik tartışmalarının yersizliğini okurunun içine işliyor, romandaki satırlar adeta okurun içine batıyor. Bu son cümlenden romanın tarihi olayları dramatize ederek okuru yakalamaya çalıştığı anlaşılmasın; tam tersine, -gerçek bir sanat eserinin yapacağı gibi- bağırmadan, propagandaya kaçmadan çekilen acılara empati yaptırabiliyor. Unutkan Ayna, unutulmayacak bir roman!
Unutkan AynaGürsel Korat · Yapı Kredi Yayınları · 2016413 okunma
Mustafa Kerem
Evet iyi ki hediye etmişsin çünkü gerçekten güzel bir romandı. Teşekkür ederim bu romanla tanıştırdın için :) Ve sanırım yazarın diğer romanlarını da okuyacağım :)
Beğeni yağmuruna tuttuğun ve benim nadir şahit olduğum incelemelerden biri bu. Bu kitabı sana hediye etmekle hedefi 12 den vurdum sanırım 😉😉 Şimdi bu eseri okuma zamanını öne almam gerektiğini anlıyorum.