İlk inceleme yazım, heyecanlıyım, kısa tuttum :)
2022 39. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2022 17:21
Kitabı beğenmiştim ve yine beğendim. Diğer okurlara kesinlikle tavsiye ederim. İlk okuduğumda on iki yaşımdaydım ve bir çırpıda okumuştum. O kadar hızlı okumuştum ki okuduğumdan şüpheye düşmüştüm. Bugün iki saat içinde tekrar okuyup bitirdim ve yine kitabı özümseyerek okuduğumdan şüpheye düştüm. Shakespeare eserlerinin ortak yönü de bu değil mi zaten? Bir çırpıda okunacak kadar akıcı, dönüp aynı sayfaları karıştırıp o şiirselliği tekrar tatmak isteyecek kadar etkileyici.. Kitaba dair fazla ipucu vermeden özetleyecek olursam, başkahramanımız Hamlet, kral olan babasının bir ihanete kurban gittiğini ve bunu yapan kişinin kendi kanından biri olduğunu öğrenir. Bundan sonrasında aldığı kararlar ( aklını kaçırmış gibi davranma) ve attığı adımlarla, karşı taraf kişiler tarafından bulunduğu ülkeden uzaklaştırılmak istenir ve sonrasında ise öldürülmek. Nihayetinde kurulan ölüm tuzağında ise hesaba katılmayan ölümler gerçekleşir. Kitabı okuyacak tüm arkadaşlara iyi okumalar dilerim.
HamletWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202358,5bin okunma