Suç ve Ceza
2022 54. kitabı
Öncelikle bu kitabı bu zamanda okumayı asla planlamıyordum. İçimden gelen ani bir okuma isteğiyle başladım. Kalınlığı göz korkutsa da meraklanmayın sizi alıp upuzun bir yolculuğa çıkarıyor, sürükleyip götürüyor. Okurken sanki Raskolnikov'un (ana karakterin) yerinde ben vardım. Onunla beraber yaşadım tüm o süreci. Dostoyevski öyle derinden ve güzel bir şekilde anlatmış ki ruhsal durumları, tüm hepsini ben de hissettim, deneyimledim. Enfesti. Ağır gelebilir ama kendinizi hazır hissettikten sonra hiç korkmayın su gibi akıp gidiyor. Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaptı. Okurken zorlanmadım fakat bitirdikten sonra yeni bir kitaba başlamakta zorlandım. Hem etkisinde kaldığım için hem de bu yolculukta bayağı bir yorulduğum için. Sonrasında kısa klasikler okudum sizde de aynı şey olursa önerimdir. Her şeyiyle çok güzeldi. Post-itlerle doldu kitabım :) Alıntıladığım yerleri gösterdiğim bir video Tiktok hesabımda mevcut! Tiktok: Flechazo_4 Ayrıca zaman zaman kitapta güzel bulduğum sözleri de burada paylaşacağım. Kendinize iyi bakın, okur kalın!
Suç ve CezaFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025194,3bin okunma