···Okunma: 21 Ağustos 2022 12:58 Birkaç yarım kitabım varken tavsiye ile önüme düştü bu kitap. Spiritüel olarak fazlasıyla kitap okumuş, araştırma yapmış ve hala devam eden bir sürecin içindeyken bu karmaşanın ve arayışın içinde sade ve anlaşılır şekilde ifade bulan bir eser oldu benim için. Dilinde akıcı ve içine çeken bir huzurun dokusu var. Yazarın bambaşka bakış açısıyla, hikayenin kahramanı okuyan kişi oluyor adeta. Nadiren inceleme yazıyorum. Okuyorum ve içinden bana ait alabileceğim şeyleri alıp yeni bir yola koyuluyorum normalde. Ama bu kitabı bir bütün olarak zihnime doldurmak istedim. Hiçbir bölüm birbirinden ayrılamaz, hiçbir cümle birinin ötesine kaydıralamaz benim gözümde. Öylesine yerli yerine oturmuş, sindirilmiş bir eser olmuş. Herkesin kendinden bir şeyler bulacağına ya da kendini arama yolunda olan kişilerin dönüp aynaya bakacağına eminim.
Arayan kişi, bulma amacına öylesine odaklanmış ki, gözünün önünde olanı görmüyor diyor kitapta. Evet görmüyoruz, kendimizi. Bilmiyoruz, kendimizi.
Tavsiye üstüne tavsiye! Bence bu da zamanı olan, zamansız kitaplardan. Okuyun :)