···Okunma: 24 Ağustos 2022 17:38 Bir kitabı tekrar okumam çok zordur.İlk kez dört yıl önce okudum Üç Kız Kardeş'i.Geçen zamana rağmen hatırladığım tek şey mutluluktan, üzüntüden gözümden yaşların aktığıydı.Yine aynı şey oldu:)
Dizisi başlayınca çok dizi izleyen biri olmasam da üç kız kardeş olunca izlemesem olmaz dedim.Sonra da kitabı tekrar okuma isteği geldi oturdu içime.İyi ki de okudum,iyi ki de tekrar bu mükemmel kitabın havası çarptı suratıma.Ayvalık'ın o güzel, neşeli sokakları; sıcacık insanları sanki kitaptan fırlayıp yanı başınıza geliyor kitabı okuyunca.Kitapta üç kız kardeşin ortancası Dönüş'ün ağzından huzurlu,sevgiyle dolu geçmişlerini okuyoruz.Diziye nazaran kitapta en sevdiğim şey Dönüş daha ön planda olması.Dizi sadece Türkan ve Somer'den ibaret bir hâle geldi zaten.Betimlemeler,kurgunun dokunaklılığı, hayatın tam içinden olaylar size duygularınız arasında git gel yaptırıyor.
Sanırım yıllarca bitmeyen bir bağımlılık haline gelecek benim için Üç Kız Kardeş.Okudukça bir şeyleri yerine oturttuğunu hissediyor insan.
Siz hangi İclal Aydın kitaplarını okudunuz,hangilerini önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederiiim:)
Sağlıkla, kitapla kalınn!