·328 syf.····Okunma: 28 Ağustos 2022 01:08 Kitabın konusundan biraz bahsedip ardından yoruma geçmek istiyorum.
Kitap Lane karakterinin ağzıyla anlatılıyor, annesinin psikolojik sebeplerden intihar etmesi ve hiç tanımadığı büyükanne ve büyükbabasının yanına yani annesinin doğduğu Roanoke malikanesine gitmek zorunda kalmasıyla başlıyor. Roanoke Kızları burada ya ölürler ya da kaçarlar fakat hepsinin sonunun ölüm olduğunu söyleyebiliriz. Ailedeki sırlar, yaşanan ensest olaylar ve daha bir çoğu spoi vermeden söylemek gerekirse kitabın sonlarına doğru ortaya çıkıyor.
Yazarın okuduğum 3. kitabı. Devrimin Kızı ve Kurucunun Kızı kitaplarını yıllar önce çok severek okumuştum ve kitaplığımda bu kitabında daha fazla beklemesine gerek duymayarak başladım.
Kitabın basında Roanoke Kızlarına ait bir aile soyağacı bulunuyor, bu kişilerin tek tek hayatlarına kitabın ilerleyen sayfalarında şahit oluyoruz. Gerilim kitabı fakat okurken gerilmek yerine varsayımlarla ilerledim, sonunda ne kadar yanılsam da bu beni heyecanlandırdı. Akıcı bir dille yazılmış. Vakti olanın bir iki günde rahatlıkla bitireceği bir kitap. Yazarın ilk yetişkin kitabı olmasına rağmen kurgu çok başarılıydı. Daha önce bu kurguda bir kitabı okuyup okumadığım arasında da kararsızım. Ensest olaylar geçtiği için kimisinin eleştirdiği bir yanıda olmuş fakat günümüze bakılırsa ne yazık ki şaşırılmayacak bir durum haline geldi. Geçmiş ve günümüz olarak ayrıldığı için kitap kendini daha çok okutturuyor, ne olduğunu karıştırmıyorsunuz çünkü yazar buna müsade etmeden aralara karakterle ilgili hayat öykülerini de kısa kısa vermiş. Ben okurken sıkılmadım ya da yarıda bırakmak istemedim. Farklı bir kurguya başlamak isteyenlere çerezlik kitap önerisi olabilir..:)