2022 35. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2022 10:14
Herkese merhabaaa Bu yıl okumakta en zorlandığım ay oldu ve bu kitabı da okumak beni zorladı.Yazarın “yaşamak” kitabını bir çırpıda severek okumuştum fakat şuan kanını satan adam için aynı şeyi söyleyemem:( Konu olarak çok yabancı olmadığım köy yaşamı,kıtlık,mao yönetimi,bir aile,farklı gelenekler üzerine kurgulanmış hikayemiz. İlk olarak kanını satan kişilerin bu süreci anlatılmış.Para karşılığında kan satıp o parayla neler yapabileceklerinden bahsediliyor.Bu çok kolay gelebilir ama çok riskli ve aslında buna geleneksel bakılacak olursa da atalarının kanını da satmış oluyorlar.Bunlar çok dramatik anlatılmamış her şey çok yalın ve olağan anlatılmıs.Sadece düşününce insanı ürpertiyor. Sonraki bölümde kanını satıp evlenen Xu Sanguan (ana karakter) ve onun aile,toplumsal yaşam konularına değiniliyor.Bu evlilikte üç erkek çocukları olur ama ilk çocuk başkasının olduğu gerçeği ortaya çıkar.Sanguan ne zaman paraya sıkışsa kanını satıp hayatını devam ettirir.Kıtlık döneminde özellikle.Kendi oğlu olmayan Yile’nin hastalanmasında kan verme işini iyice abartır,normalde üç ay geçmesi gerekirken bir kaç günde bir kan verir.Bu kısımda Sanguan oğlu için ölecek falan sandım ama kitap sonu çok farklı bitti.Sanguan normalin fazlasında yaşadı bu da bir bilgi artık size:) Xu Sanguan hakkında söyleyeceğim en olumlu şey onun mükemmel bir baba ve her şeye rağmen iyi bir eş olduğu. Daha önce belirttiğim gibi güzel,yalın,çok uzun sıkıcı konuları olmayan bir roman fakat çok yavaş ilerlemesi,hiç heyecan barındırmaması beni biraz belki de çok yordu okurken Yine de okumanızı öneririm.
Edebiyat & Roman
Kanını Satan AdamYu Hua · Jaguar Kitap · 20184,417 okunma