2022 160. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2022 14:50
Mevsim Yenice’den okuduğum ilk kitap, Tekme Tokatlı Şehir Rehberi. Kitap toplamda on bir öyküden oluşmakta ve pek çok öykü yayınlandığı yıllarda ödül almış. Genelde öykü kitaplarında her öykü aynı ritimle ilerlemez, birkaç öykü geri planda kalır. Ancak bu öykü kitabında yer alan her öykü oldukça iyi. Hepsinin alt metni ve anlamlandırmak istediği şeyler var. Kitabın genel havası hüzünlü olsa da, yazar bunu dramatik bir hale getirmeden, hikayenin doğal akışında ve ironi ile birleştirerek kullanmış. Yazarın kalemi çok sade, çok basit ama oldukça etkileyici. Ağdalı bir üslubu yok veya müthiş tespitleri. Bu sebeple de oldukça doğal bir anlatımı var. Kitaba dair en sevdiğim şeylerden biri de, karakterlerin çok güçlü olması oldu. Hayatta yaşadıkları yalnızlıklara, başarısızlıklara ve mutsuzluklara rağmen bunlara takılıp kalmak yerine bunlarla başa çıkan karakterler yaratmış yazar. Kitapta en sevdiğim öykü “Böyle” oldu. Yazarın kalemi bu öykü ile eşleşti zihnimde. Dönüp dönüp okuyacağım ve hüzünleneceğim bir metin. Kitap, özellikle çağdaş Türk yazarların öykülerini okumayı sevenlere gönülden tavsiyemdir. Okuyacak olan herkese şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Tekme Tokatlı Şehir RehberiMevsim Yenice · Everest Yayınları · 2017592 okunma