Puan vermedi·424 syf.····Okunma: 02 Eylül 2022 09:23 Kitabın konusu adından da anlaşılacağı gibi gurur ve önyargı üzerine. Hikaye, Bennet ailesinin kızlarından biri olan önyargılı kahramanımız Elizabeth ve gururlu Bay Darcy arasındaki ilişki etrafında dönüyor.
Darcy'i gururlu ve soğuk bulan ve hislerine son derece güvenen Elizabeth gün geçtikçe ne kadar önyargılı yaklaştığını anlayıp pişman
oluyor. Elizabeth'in Darcy ile olan diyalogları,
hissettiklerini anlatış biçimleri çok güzeldi.
Ama annesinin sürekli kızlarına zengin koca bulma ve evlendirmek için uğraştığı kısımlar beni rahatsız etti ki bu o dönemde çok yaygın olan bir durum malesef.
Aslında çoğu insan kitabı sadece romantik bir hikaye olarak görebilir ama bence altında 19. Yüzyıl İngiltere'sinde evlilik ve ahlak üzerine güzel diyaloğlar içeren, dönemin ingilteresini güzel biçimde anlatan bir kitap.
Çok severek okuduğum bir klasik oldu. Okumanızı tavsiye eder okuyacak olanlara da keyifli okumalar dilerim