Bosna ile ilgili okuduğum kaçıncı kitap bilmiyorum ama her kitapta ayrı bir dram gizli. Meyra kitabı Bosna'nın tam da gerçek yüzü. Gerçek hayattaki Meyra, kardeşi Diba'nın savaş bittiğinde yaşıyor olursak bu zulmü tüm dünyaya duyurmak istiyorum dediği için yazara acılarını anlatmış. Tam 623 sayfalık büyük bir vahşet kol geziyor okurken hem heyecanlanıp hem de arada dinlenmeniz gerekiyor çünkü o insanların yaşadıklarını insanın aklı hafsalası almıyor malesef o insanlar yaşamış. Bosnayla ilgili kitap okurken karakterlere iyi odaklanın zamanla hepsi bor bir veda edecek ölümleriyle. En çarpıcı yerlerinden biri de küçük Huso'nun Samir'e çocukları küçük kurşunlarla vuruyorlarmış değil mi diye sormasıydı.Srebrenitsa daki toplu katliamı biliyordum ama kitapta bizzat yaşadımo dakikaları kurşuna dizilmeleri. Tüm acıları iliklerinize kadar yaşıyorsunuz. Bunları yapanlara İnsan denir mi bilmiyorum ama kalpleri taş kesmiş kesinlikle. Unutmayın bu insanlar daha 3 sene önce Yeni Zelanda'da camiye saldırdı ve 3 yaşındaki çocuğa bile acımadan şehit ettiler. Bizler çabuk affediyoruz, yumuşuyoruz onların bitmez tükenmez nefreti hep diri. Unutmayın yapılan hiçbir zulmü. Bosna'da kadınlar yitip giden ailelerine yanıyor hala. Bosna sen insanın yüreğinde kapanmayacak derin bir yarasın. Yazara Bosnayla ilgili kitaplar yazıp unutulmaz soykırımı dünyaya duyurduğu için minnettarım.