Artık "çocuk" olmasam da bu türün kitaplarının bende yeri her zaman çok ayrıdır. Beni kitapların dünyasına davet edip alıştıran ve bunaldığımda sığındığım en iyi liman olan kitaplar hep çocuk kitapları olmuştur. Hala hayatımın belli zamanları çocuk kitapları okumayı çok seviyorum ve bundan dolayı bu kitabı okumayı uzun zamandır çok istiyordum. Kitabı aldığımda beklediğimden daha küçüktü ama içeriği, anlatımı ile tamamen tatmin edici ve tüm duygularıma tercüman oldu.
Yazar hem kendi çocukluğuyla hem de büyüyüp bir yazar olduğunda kendisinin ve insanların çocuk kitaplarına olan tutumlarını aktararak çok iyi bir giriş ile başlıyor. Devamında ise bu türü olabildiğince farklı açılardan ele alarak "neden çocuk kitaplarına önem verilip okunması gerektiğini" anlatıyor.
Ayrıca çeviri konusunda beni en çok memnun eden çeviri notlarının okuma kalitesini arttırması ve açıklayıcılığı ile akılda kalabilecek tüm sorunları çözmesi harikaydı. Bu konuda çevirmen Şiirsel Taş 'a tüm teşekkürlerimi burdan iletmek isterim.