Puan vermedi·120 syf.····Okunma: 04 Eylül 2022 18:03 “Bir gün aniden nereden geldiği belirsiz bir takım gergedanlar çıkmaya başlamış ortaya. Önce kimse olan bitene bir anlam verememiş. Ama kısa sürede fark etmişler ki kasaba halkı teker teker gergedana dönüşüyor. Bu durum önceleri diğerlerinin midesini bulandırmış herkes bir tiksinmiş gergedandan. Böğürtülerinden iğrenmişler. Yeşil kalın zırhını, uzun sivri boynuzlarını çok çirkin bulmuşlar. Ama zamanla herkes tek tek gergedanlaşma hastalığına yakalanınca gergedan birden güzelleşmeye başlamış gözlerinde. İlahî erdemler kazanmış. Gergedan olmaya özenmeye başlamışlar. Sürüye katılmak için can atmışlar. Ve teker teker hepsi başlangıçta tiksindikleri gergedana dönüşmeyi başarmışlar.”
#alıntı #gergedan #minesöğüt
Kitabı başladığım yerde bitiriyorum… Aklımda sorular, metaforlar uçuşuyor; yüreğimde acılar, öfkeler var.
Kitap boyunca devam eden hikâyelerde o pis, rahatsız edici, korkutucu gergedan peşimi bırakmıyor. Bazen ben de gergedana dönüşmüş olabilir miyim diye ürperiveriyorum. Herkesin kör olduğu kitaptaki gibi herkesin gergedanlaştığı bir ülke düşüncesi dehşete düşürüyor beni. Belki de körleşmenin sonraki aşamasıdır gergedanlaşmak diyorum… Biz körleşmeyi çoktan yaşadık belki de!
Kurtulmak istiyorum onlardan. Kurtulalım istiyorum. Ne zaman kurtulacağımızı bilmek istiyorum…
@minesogut ün kaleminden okuduğum ikinci kitaptı Gergedan. Deli Kadın Hikâyeleri’ni okuduğumda çarpılmıştım. Fakat hep ara vere vere okudum Deli Kadın’daki hikâyeleri. Çünkü hikâyeler ruhuma yüktü.
Gergedan’ı Deli Kadın Hikâyeleri’yle kıyaslarsam daha kapalı bir metin olduğunu söyleyebilirim. Fakat aynı kasvet ve korku ortamı bu kitapta da var.
Her iki kitaptaki çizimler bile ilk bakışta ürpertiyor sizi. Güzel ülkemizin pek bir güzel gündemini takip edince de aynı ürperti geliyor maalesef…
Söyleneceklerin sınırlı olduğu bir platformda son bir şey daha söylemem gerekirse; Mutlaka bir gün Mine Söğüt’ün kalemiyle tanışmalısınız. Kitabını siz seçin farketmez.
#okudumbitti #canyayınları #kitap #tavsiyekitap #türkedebiyatı