Sizi Kuzey Kaliforniya Topraklarına Götürecek Bir Kitap
2022 30. kitabı
Bu sadece bir kurt ile ilgili bir kitap değil. Bu içinde bilim, sosyoloji, zooloji ve çevrebilimcilik olan bir kitap. Size hayvan ve insan davranışları, doğal yaşamda mücadele, insan ile vahşi hayvanlar arasındaki iletişim gibi şeyleri ortaya koyan bir kitap bu kitap. 7'den 70'e herkesin okuyabileceği ve içinden bir parça bir şeyler alabileceğini düşünüyorum. İlk 30-40 sayfada karakterleri ve mekanı tanıma üzerine düşünüyorsunuz. O başlangıçtaki mağara ve içine kapanılmışlık hissiyatını Beyaz Diş ile beraber yaşatıyor yazar adeta. Vahşi doğanın ne kadar acımasız ve gerçek olduğuna, her bir sayfada tanık oluyorsunuz. Kitap olayın içine direkt girmenizi sağlıyor. Bir an bile ne olacağını düşünmeden duramıyor ve kendinizi Kuzey Kaliforniya topraklarlarında soğuk havada soluk soluğa hissetmekten alıkoyamıyorsunuz Jack London'dan beklediğim tam da buydu zaten. Bu kitabı niye mi okuyun? Çünkü ne arıyorsan eğer, içinde her şey var. Felsefe, bilim, edebiyat, sevgi ve nefret. Benim en çok şaşırmama sebep olan şey, Jack London'un nasıl tüm bu hisleri ve felsefeyi bir kurt üzerinden anlatabilmiş olması. Nasıl bu kadar farklı ve derin duyguları hissetmemizi sağlıyor? Bu sorunun cevabını vermek de size kalmış. İyi okumalar:)
İnceleme
Beyaz DişJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202095,7bin okunma