2017 80. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2017 23:13
Zülfü Livaneli'nin okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen hem kitaptan hem de yazardan çok olumlu olarak etkilendim diyebilirim. Kitapta,17.yüzyılda,bir harem ağasının ağzından o dönemde yaşanan olaylar anlatılıyor.Tarihi bilgilere sadık kalınarak yazılmış dramatik ve gerçekçi bir roman. Yazar çok sade ve akıcı bir dille yazmış.Kitap, kesinlikle sıkılmadan ve neredeyse nefes bile almadan hızlıca okunuyor. Aslında bana göre tam 10 puanlık bir kitap.Ama bir puanı okuduğum DK yayınları baskısındaki uygun olmayan kapak resminden dolayı kırmak zorunda kaldım.Çünkü sadece evde aile ortamında değil,hiç bir ortamda elinize alıpta açıkça okuyamayacağınız ve görenin içeriğini bilmeden sizi yadırgayabileceği bir kitap görünümü haline getirmişler. Böyle bir şeye neden gerek duydular bunu çözebilmiş değilim. İlk okuduğum bu kitabında, Zülfü Livaneli' nin uslubunu çok beğendim.Diğer kitaplarını da fırsat oldukça okumayı düşünüyorum. Tek bir kitapla yazar hakkında karar vermek bence doğru değil ama kitaplarının 40 ayrı dile çevrilmiş olması , yurt dışında da beğenilerek okunduğunun açıkça bir göstergesidir. Bu durum beni bayağı sevindirdi.Buna dayanarak da, ileri bir zaman da ülkemize ikinci bir nobel ödülü gelir mi diye düşünmeden de kendimi alıkoyamadım. Son cümle olarak, mutlaka okunması gereken muhteşem bir kitap diyorum.
Engereğin GözüZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 201924,8bin okunma
Kitabı o kadar güzel tasvir etmişsiniz ve alıntılar yapmışsınız ki sipariş verdim gelmesi için şafak sayıyorum
mehmet temiz
Teşekkür ederim Çiğdem hanım.Mutlaka okunması gereken bir kitap.iyi okumalar dilerim.selamlar.