2022 52. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2022 09:14
Gurur ve Önyargı büyük bir aşk hikayesi, bir edebi şölen okuyacağımı zannederek başladığım bir kitaptı. Fakat aradığım heyecanı bulamadım. Ana karakter Elizabeth'in annesi kızlarını evlendirmek için yanıp tutuşuyor. Hayattaki tek amacı bu, kızlarını zengin birisiyle evlendirmek. Oturdukları evlerine yakın bir malikane olan Netherfield'ı kiralayan Mr. Bingley de bu tanıma uyacak bir damat adayı oluyor tabi. Kadar ağlarını örüyor kızlar birilerini buluyor tabi ama Elizabeth'in hikayesi bambaşka. O önce nefret ediyor karşısına çıkan Mr. Darcy'den. Ona karşı "Önyargı" ile yaklaşıyor, Mr. Darcy de aşırı "Gurur"lu bir kişiliğe sahip. Kitap bu konuda adının hakkını veriyor. Bol bol Gurur ve Önyargı okuyabiliyoruz. Ama bu Gurur ve Önyargı bir şekilde kırılacaktır elbette. Akıcı bir kitap ama bana derinlemesine bir etki yaratmadı. Okurken sürekli Jane Eyre ile karşılaştırdım. Belki de onu daha önce okuyup çok beğenmem biraz dezavantaj oldu. Çünkü Jane Eyre çok daha iyi ve etkileyici bir kitaptı. Sıradaki kitap Emma olacak bakalım Jane Austen o kitapta etkileyebilecek mi beni?
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202598,1bin okunma