2022 65. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2022 00:00
Kitabı okumadan önce olmadığına %100 emin olduğunuz prangalarınızın anahtarlarını yanınıza almayı unutmayın... Moraliniz tavan ve çok güzel vakit geçiriyorsunuz ama artık bunalıma mı girme ihtiyacı hissediyorsunuz kitaptan birkaç sayfa çevirmeniz yeterli... İster ebeveyn isterse çocuk gözüyle okuyun gerek aile gerekse de toplum tarafından öğretilmiş olan köreltilmiş duygularınızı keskinleştiriyor. Hayata bakış açınızın karanlık köşelerini aydınlatıyor. Karanlık ve ıssız köşelerde cenin pozisyonunda sizleri bekleyen çocukluğunuzu bulunca önce kendinize sonra da çok kutsallaştırdıklarınıza lanet okuyorsunuz. Bir çocuğu yıllarca böyle kör karanlıkta bırakmaya hangi vicdansızın vicdanı el veriyor diyorsunuz ama cevabı da biliyorsunuz. Toz kondurmaya kıyamadıklarınız... Bir yerde Kutsal varsa bu vatan olur, din olur, anne olur, baba olur, meslek olur kurban da vardır. Kutsal'a hep kurban eden gözüyle baktığınız için kutsal olduğunu anladığınızda ve kurban olan gözüyle bakmayı öğrendiğinizde aslında Kutsal'ın sömürgesi olduğunuzu anlıyorsunuz. Kutsal'ın da sorgulanması gerektiğini ve değerinin aslında arş da değil de sadece değerliler arasında olması gerektiğini anladığınızda kurban olmanın ve kurban etmenin mantıksızlığına varıyorsunuz. Eğer ebeveynseniz kitabı özümsemek için şu yöntem kullanılmalı; okuduğunuz her cümleyi çocuksu duygular ve çocuk gözüyle okumalı biraz bekleyip özümsemeli sonra da ebeveyn gözüyle bakmalı. Böyle yapıldığı takdirde kitaptan maksimum düzeyde faydalandığınızı anlayacaksınız. Önce kendinize sonra da çocuğunuza çok büyük katkılarınız olacak. Kitabın eleştirmem gereken yönü ebeveynlerin tamamen yok sayılması. Çocukerkil bir yaşamı idealize etmesi. Şiddetle ve kesinlikle yatırım tavsiyesidir.
İyi Aile YokturNihan Kaya · İthaki Yayınları · 20187,9bin okunma
1.404 Gösterim