Dönüşüm
2023 4. kitabı
Gregor samsanın bir sabah böceğe dönüşmesi metaforundan benim çıkardığım anlam hem kendine hem de çevresine yabancılaşmasının sembolleştirilmiş hali. Kendine yabancılaşmıştır çünkü kendi isteklerini, arzularını, ihtiyaçlarını, düşüncelerini geri plana atmıştır. Ailesi icin yasar hale gelmis ve duygularinin, dusuncelerinin, isteklerinin olabileceğini, yorulmanin dogal oldugunu, işinden memnun değilse degistiedebileceği lüksümüzun varlığını, ancak özgür oldugunda insanın yaşadığını iliklerine kadar hissedebilecegini , yalnizca kendindem sorumlu oldugunun bilincinde degildir. Çevresine yabancılaşmıştır çünkü ne gerçek dostlukları ne sevgilisi ne de heyecan verici zinde tutan Samsayı besleyecek olan hobileri, uğraşları vardır. Dönüşümden sonraki evrede yalnızlığın, ailesine karşı omuzlarında hissettiği devasa yükün eziciliği, bu evrede asıl iyileştirici ilişkilerini, dostluklarının, hobilerinin olmayışından dolayı dönüşümü giderek hızla kötüye yöneltmiş ve depresyon bataklık gibi gregoru içine çekmiştir. Her insan çoğu okurun da dediği gibi birçok farklı anlam çıkarabiliyor hikayeyi nasıl gordüğün ve yorumladiginla ilgili Keyifli okumalar
DönüşümFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022267,7bin okunma
👏👏👏 Bu güzel kitabı ben de okuyup yorumladım. #kitapseverlertakiplesiyor #dogavekitap #dogavekitapankara dogavekitap.wordpress.com/2022/10/10/donusum