Puan vermedi·504 syf.····Okunma: 14 Eylül 2022 23:26 · En son üniversitenin ilk senelerinde okuduğum Ahmet Ümit kitaplarına yıllar sonra Kayıp Tanrılar Ülkesi ile geri döndüm. Gerçekten hem tarzıyla hem olayları soluk kesici şekilde kurgulama becerisiyle bir kez daha hayranlıkla okudum bir Ahmet Ümit kitabını. Kitap, mitoloji ve bir ailenin başına gelen olayları öyle güzel bir şekilde bağlamış ki mitolojiden hareketle katili bulmak için çabalar buluyorsunuz kendinizi. Peş peşe işlenen cinayetler, hepsinin mitolojik birer karakterle aynı şekilde öldürülmeleri, olayların Nazilerle bağlantıları… Sürekli farklı kişiler için ‘Kesin katil o!’ diye düşündükten sonra kitabın sonunda apayrı bir şok yaşanıyor zaten. Başkomiser Yıldız Karasu ve yardımcısı Tobias ile Berlin sokaklarında başlayan macera Ahmet Ümit’in meşhur karakterleri Nevzat ve Ali ile birlikte İzmir Bergama’da sona eriyor. Ama tabi yine hiç beklenmeyen bir son eriş… Kayıp Tanrılar Ülkesi, mitolojiye azıcık da olsa ilgi duyanlar ve bol macera isteyenler için mükemmel bir kitap.