·200 syf.····Okunma: 19 Eylül 2022 21:17 Rabia Aşar kaleminden yasadığımız hayatı sorgulamaya iten, dini içeriği olan bir kitap #Süveyda Daha önceden anlamını bilmediğim bir kelimeydi. Kalbin içindeki günahların saklı olduğu siyah bebeğe denirmiş. Bir bakıma içimizdeki karanlık diyebiliriz. Kitapta hayat felsefesi yapmamız gereken, tüm yaşamımızın özeti bir cümle var. Onu paylaşmadan edemeyeceğim. Başımıza ne gelirse gelsin. Ne kadar kötü olsada. “Allah bilir, siz bilmezsiniz” diyerek kabullenip, kendimize bir şeyler katmalıyız.
Bu türdeki kitapları okurken durup düşünmek gerekiyor. İçerik için emek harcanmış; kitabı okurken anlıyorsunuz. Bölümlerde yer alan alıntılar çok güzel. Kitabın Gazali şiiriyle başlaması da diğer bir ayrıntı. Yazar kendi kendine konuşuyormuş gibi bir üslup kullanmış. Arayışını anlatmış.
Kitabın iç tasarımı da bir o kadar özenle hazırlanmış. Her bölümde açıklanacak, insan icin anahtar diyebileceğimiz kelimeler listelenmiş. Anlamını bilmiyorsak diye de anlatılmış. Kitapta yer alan hikayelerde ilgi çekici. Konular hikayeler sayesinde daha anlaşılır hale geliyor. Tıkandı Baba hikayesine de ayrıca değineceğim. Gerçekten çok etkilendim.