2022 645. kitabı
Saniye, ailesinin ölümden sonra, aile dostları olan Dr. Kraeuter tarafından evlatlık alınır. Bir bilim insanı olan Dr. Kraeuter Saniye'yi de bu alanda eğitir. Saniye de kanbabam dediği Dr. Kraeuter gibi genetik alanına yönelir. Dr. Kraeuter asistanıyla, kan guruplarıyla beslenme üzerine çalışmakta, aşılama ile gönüllüleri, bütün hastalıkları yenebilen 5. kan gurubu yapmanın planlarını yapmaktadır. Saniye, eşi Max ile birlikte, bu aşı ile dünyayı hastalıklardan kurtaracağını söyleyen Dr. Kraeuter’a destek verirler. Canlı yayınlarla aşılama çalışmaları başlar fakat aşılanan herkes ölmeye başlamıştır. Bütün dünya Dr. Kraeuter’a düşman olmuştur. Artık kaçıp adını temize çıkarmanın zamanıdır fakat bu komployu kim kurmuştur? Peki Saniye ve Max ilk aşılananlardan olmalarına rağmen neden ölmemişlerdir? Herkesin peşinde olduğu 5. Kanın formülünden nasıl haberdar olmuşlardır? Oyunculuğunu çok sevdiğim, yıllardır “kan grubuna göre diyet” yapan Nursel Köse’nin bu konu hakkında yazdığı romanıyla, yazarlık yönüne de hayran kaldım. Akıcı, sıkmayan ve sizi içine çeken anlatımıyla, aksiyon, macera, polisiye türünde yazılmış, harika bir kurguyla önemli konulara da değinmiş bir roman. Aralarda yer alan ufak bilgilerle de bilgilendirici bir yanı olurken, ilaç sanayideki çarpıklıklara da, ince mesajlarla değinmiş yazar. Heyecanı ve aksiyonu hiç düşmeyen bir kitap. Sürpriz bir sonla biten, devam kitabının da geleceğinin sinyallerini veren bir eser. Şiddetle tavsiyemdir. #5Kan ^ ^ #alıntı Hiç kimse hiçbir zaman sevdiklerini kaybetmeye hazır değildir. ^ Haddinden fazla merhamet adaletsizlik doğurur. ^ ^ @nursel_kose @nemesiskitap Kahvekokulukitaplar1 #bloghemsire #edebiyat
5. KanNursel Köse · Nemesis Kitap · 202228 okunma