2022
Nemesis Kitap
Sıralamalar

2024 89. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2024 00:00
Saniye, henüz küçük bir çocukken ailesiyle birlikte bir trafik kazası geçirir ve kazadan sağ kurtulan tek kişi olur. Onu kurtaran Dr. Kraeuter, Saniye'yi evlatlık edinir ve ona hayatını yeniden kurması için destek olur. Dr. Kraeuter, sahip olduğu tüm bilgileri, özellikle bitkiler ve botanik alanındaki uzmanlığını, Saniye’ye öğretir. Zamanla Saniye, bu alanda kendini geliştirerek önemli başarılara imza atar ve saygın bir konuma ulaşır. Dr. Kraeuter adında bir bilim insanının dünya hastalıklarını tek bir aşıyla tedavi etme iddiasıyla başlıyor. Bu iddia, hem medya hem de halk arasında büyük yankı uyandırıyor. Ancak, aşının uygulanmasının ardından büyük bir felaket yaşanıyor. Aşılanan herkes ölmeye başlıyor. Ana karakterlerden biri olan Max, asistanı Yavuz ve evlatlık kızı Saniye, bu olayın ardındaki gerçeği araştırmak zorunda kalıyor. Tabi ki birde bu kitapta bir de hain vardır ve Saniye bunu tahmin etse de kondurmak istemez. Babasının bıraktığı ip uçları bir araya getirip aşının formülünü bulabilecek mi? Saniye neden bu kadar önemlidir.? Karakterler, kendilerini karmaşık bir politik ve bilimsel komplonun içinde buluyorlar. Hikaye, Midilli’den İtalya’ya, İngiltere’den İsrail’e, Hindistan’dan Türkiye’ye uzanan bir yolculuğu kapsıyor. Kitap, polisiye ve macera severler için heyecan dozu yüksek bir roman Polisiye olarak geçse de çok az yer verilmişti bence. Bir çok bilgiye de yer verilmişti Bu kitap, yazarı Nursel Köse’nin uzun yıllardır uyguladığı kan grubu diyetini de romanın bir parçası haline getirmiş. Kitap, hem bilim hem de insan ilişkileri konularında derinlemesine bir hikaye sunuyor gibi görünüyor.
2024 13. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2024 12:22
Öncelikle beklentiye girmeden okunmasını tavsiye ettiğim bir kitap olduğunu belirteyim. Konusu çok ilgimi çekmişti ve bu beni beklentiye soktu ama pek umduğumu bulamadım sanırım. Araştırmalar yapılarak ve çokça emek verilerek yazılmış olduğu belli. Efsaneler ve gerçeklik iç içe geçirilerek yazılmış. Bu, kitapta beğendiğim en iyi şeydi. Umduğumu bulamamamın sebebi ise çok fazla tekrar olması ve fazlasıyla terim kullanılması. Bu durum beni kitabı okurken sıkmaya itti. Çok büyük merakla okuyamadım. Polisiye dozunun biraz düşük gelmesinden kaynaklı da olabilir tabi bu durum. İlk bölüm ve son bölüm harici çok heyecanlanarak okumadım açıkçası. Kitabın sonu devamı gelebilir gibi bitti. Beni çok cezbetmediği için devamı gelirse okumam diye düşünüyorum. İyi okumalar :)
2022 43. kitabı
#5.kan #beşincikan #nemesiskitap Gücün de sırrın da kanında... Yazar: Nursel Köse "Zaten hiç kimse, hiçbir zaman sevdiklerini kaybetmeye hazırlıklı değildir. Buna hazırlanmak, beklemek, acıyı hafifletecek yöntemler düşünmek imkansızdır." . EŞİTLİK SAĞLIKLA BAŞLAYACAKTI.. ‿ Herkese Merhaba ‍️ ▪️Bugün sizlere tek solukta okunan, heyecanlı ve polisiye tadında harika bir kitap bırakıyorum aksiyon bol ve ilk sayfadan son sayfaya kadar devam ediyor. Yalnız bazı bölümlerde tekrarlar vardı, o da tadı tuzu olsundu. Onun dışında oyunculuğu ile tanıdığımız Nursel Köse'nin kalemiyle de tanışmak beni fazlasıyla mutlu etti.. Yazarın akıcı bir anlatımla böylesine güzel bir kurguyu işlemesi güzeldi. Üstelik bu ilk kitabı... Umarım yazmaya devam eder, çünkü gerçekten oldukça başarılı bir kitap.. Okuru bol olsun inşallah . ▪️ Saniye ailesini bir trafik kazasında kaybeder. Dr. Kraeuter de Saniye 'yi evlatlık olarak alır ve büyütür. Güzel kızımız da Dr. Kraeuter gibi olmak ister ve tercihini genetik okumak için yapar. Yıllar sonra karşılaştığı Max ile evlenen Saniye ve sonrasında yaşananlar.. Çünkü Max 'ın geçmişi biraz karanlıktır... Neden mi? Orası da kitapta tabi Peki Yavuz kim? Dr. Kraeuter, evlatlık Saniye ve eşi Max, asistan Yavuz... Sadece bir aşı ile dünyayı hastalıklardan kurtaracağını söyleyen Dr. Kraeuter herkesin dikkatini çekmiştir.. Peki ama aşılanan herkes neden ölüyordu? İşte asıl olaylar bundan sonra başlar.. . ▪️Bu dörtlü tüm suçlamalardan kaçıp gerçekleri ortaya çıkarmak için bir yolculuğa çıkarlar. Lakin kısa olacağını düşündükleri yolculuk giderek zorlaşır ve etrafları kim olduklarını bilmedikleri düşmanlarla çevrilir. Neden mi? Çünkü herkes aynı şeyin peşindedir.. BEŞİNCİ KANIN FORMÜLÜ Bu kişilerin yolları Midilli 'den İtalya'ya, İngiltere'den İsrail'e,
2022 198. kitabı
Önce #avlu dizisinin Kudret Öztürk 'ü sonrada #uckurus dizisinde ki Neriman Caka karakteri ile oyunculuğunu çok begendigim Nursel Köse 'nin şimdide kalemi ile tanisma zamanı.... Ömer ve Aysel tüm zorluklara rağmen evlenmiş ve Saniye isimli bir bebekleri olmuştur. Ailenin en çok gitmeyi sevdikleri huzur buldukları yer ise Kaş . Komşuları olan Doktor Kraeuter ile kan bağı değil can bağları var. Yine bir gün Kaş'a giderken virajli yolda geçirdikleri kaza sonrası Ömer ve Aysel hayatını kaybediyor. Saniye isr hayatta tek başına kalıyor. Ve ona sahip çıkan kişi ise Doktor Kraeuter ya da Saniye'nin dediği gibi Kanbabasi oluyor. Saniye hayata yeniden tutunuyor Doktor Kraeuter sayesinde. Ve onun izinden gidiyor. Bitki isimlerini ve botanik tarihini öğreniyor. Sonunda ise kadar veriyor genetik okumaya. Bu konuda araştırmalara da dahil oluyor Saniye.. Yıllar sonra Saniye , Avusturyalı Max , Doktor Kraetuer ve asistani Yavuz büyük bir bilim olayına herkesin gözleri önünde adım atıyor. Gazeteciler hazır, bilim insanları hazır ve bu olaya gönüllü olanlarda hazır. Fakat bir sorun oluşuyor. Ve yer yerinden oynuyor. İşte o zaman başlıyor tüm macera. Anlatımı kurgusu çok güzeldi eserin. Heyecanı hiç düşmedi sonuna kadar. Aralarda yer alan ufak bilgiler kurguyu daha güzel hale getirmiş. .
2022 645. kitabı
Saniye, ailesinin ölümden sonra, aile dostları olan Dr. Kraeuter tarafından evlatlık alınır. Bir bilim insanı olan Dr. Kraeuter Saniye'yi de bu alanda eğitir. Saniye de kanbabam dediği Dr. Kraeuter gibi genetik alanına yönelir. Dr. Kraeuter asistanıyla, kan guruplarıyla beslenme üzerine çalışmakta, aşılama ile gönüllüleri, bütün hastalıkları yenebilen 5. kan gurubu yapmanın planlarını yapmaktadır. Saniye, eşi Max ile birlikte, bu aşı ile dünyayı hastalıklardan kurtaracağını söyleyen Dr. Kraeuter’a destek verirler. Canlı yayınlarla aşılama çalışmaları başlar fakat aşılanan herkes ölmeye başlamıştır. Bütün dünya Dr. Kraeuter’a düşman olmuştur. Artık kaçıp adını temize çıkarmanın zamanıdır fakat bu komployu kim kurmuştur? Peki Saniye ve Max ilk aşılananlardan olmalarına rağmen neden ölmemişlerdir? Herkesin peşinde olduğu 5. Kanın formülünden nasıl haberdar olmuşlardır? Oyunculuğunu çok sevdiğim, yıllardır “kan grubuna göre diyet” yapan Nursel Köse’nin bu konu hakkında yazdığı romanıyla, yazarlık yönüne de hayran kaldım. Akıcı, sıkmayan ve sizi içine çeken anlatımıyla, aksiyon, macera, polisiye türünde yazılmış, harika bir kurguyla önemli konulara da değinmiş bir roman. Aralarda yer alan ufak bilgilerle de bilgilendirici bir yanı olurken, ilaç sanayideki çarpıklıklara da, ince mesajlarla değinmiş yazar. Heyecanı ve aksiyonu hiç düşmeyen bir kitap. Sürpriz bir sonla biten, devam kitabının da geleceğinin sinyallerini veren bir eser. Şiddetle tavsiyemdir. #5Kan ^ ^ #alıntı Hiç kimse hiçbir zaman sevdiklerini kaybetmeye hazır değildir. ^ Haddinden fazla merhamet adaletsizlik doğurur. ^ ^ @nursel_kose @nemesiskitap Kahvekokulukitaplar1 #bloghemsire #edebiyat
2022 54. kitabı
5. KAN “Zaten hiç kimse, hiçbir zaman sevdiklerini kaybetmeye hazırlıklı değildir. Kayıplar aniden, elimizden kayan bir bardağın yere düşüp tuz buz olması gibi br anda ve ölçemeyeceğimiz bir sürede gerçekleşir…” Soluksuz bir maceranın kapağını aralarken kan gruplarının bu kadar tehlikeli veya yararlı olacağını tahmin edemezdim. Yıllardır “kan grubuna göre diyet” yapan Nursel Köse’nin bu konu hakkında yazdığı kurgu açıkçası çok hoşuma gitti. Macera, entrikalar, aksiyon, polisiye… Hepsi bir arada. Saniye çocukluğunda ailesini kaybetmiş ve dr onu kendi evladı gibi yetiştirmişti. Adeta ölümden dönen Saniye için hayat ikinci bir şans vermişti ama bu şans ona bildiklerinden dolayı bir çok kayıp yaşatacaktı. En başta da baba bildiği Dr. Kraeuter’i. Yediğimiz yiyeceklerin miktarının bize iyi yada kötü geleceğine dair de bi çok içeriğe değinilen kitabımızda “azı karar çoğu zarar” deyimini tam anlamıyla anlıyoruz. Büyük sırlar bilmek büyük sonuçlara da katlanmaya mahkum ediyor insanı. Dr.’un kıvrak zekası Saniye’nin zarar görmemesi için uyguladığı yöntem hipnozun,kokuların ve müziklerin hayatımızda ne kadar önemli bir yer tuttuğunu bir kez daha gözler önüne sürüyor. Küresel devletlerin oynadığı oyunları, gerekirse neler yapacaklarını, nelerden vazgeçebilecek ve feda edeceklerini bir kez daha görmüş olduğumuz kitabımızda kazanan yine iylik oldu. Ayrıca devam kitabının geleceği hakkında verilen minik detayda gözümden kaçmadı Buna çok da sevindim.. Sağlıcakla ve kitapla kalın.. Umut, pandoranın kutusundan en son çıkan, en ölümcül armağandı. @nursel_kose @nemesiskitap #5.kan #polisiyeroman #kangrubudiyeti #tavsiyeediyorum #neokumali #nurselköse #hipnoz
Polisiye
2022 273. kitabı
Saniye bir kazada anne ve babasını kaybedince ona Doktor Kreatur sahip çıkar. Kanbabam diye sevdiği doktor, Saniye'yi yıllarca kan grubuna uygun diyetle büyütür. Saniyede gıdalar üzerine okuyarak kendisini geliştirir ve hayatını Max ile birleştirir. Doktor Kreatur 5. Kan grubu oluşturarak insanları bütün hastalıktan kurtarmak için çalışmalar yapar. 100 kişilik bir grup aşılanmaya gönüllü olarak katılır. Herkes nefeslerini tutarak insanlığın geleceğini etkileyecek bu aşılanmayı izler. Ancak bir şeyler ters gider ve aşılanan herkes ölmeye başlar. Ölenlerin aralarında Doktor Kreaturda vardır. Saniye, Max ve asistan Yavuz onun adını temize çıkarmak ve insanlara gerçeği göstermek için kaçar. Peki 5. Kan grubunun formülü nedir? Aralarında onlara ihanet eden kimdi? Oyunculuğunu çok sevdiğim Nursel Köse bu kez karşımıza soluksuz okuyacağımız bir kitapla çıkıyor. Oyunculuğu kadar yazarlıktada ustalık göstermiş. Aksiyon, polisiye, macera türünde yazılmış elinizden bırakmadan okuyacağınız bir kitap. Okurken aynı zamanda çeşitli bilgiler de edinebildiğimiz akıcı bir anlatıma sahip. Sonu o kadar güzel bir yerde bitti ki bizlere devam kitabının olacağının mesajı verilmiş.
Roman