Puan vermedi·230 syf.····Okunma: 11 Temmuz 2021 08:25 Bu kitabı belki daha çok filmiyle tanıyorsunuz,hani şu Nicole Kidman’a Oscar kazandıran Meryl Streep ile başrolü paylaştığı filmden. Fakat kitap öylesine güzelmiş ki hiçbir film önüne geçemez bence
Cunningham, odağına Virginia Woolf’un Mrs. Dalloway romanını alarak, o romanın olay örgüsünü parçalayıp dönüştürerek Woolf’un kendisi de dahil olmak üzere üç farklı karaktere dağıtması ve sonunu da çok hoş bir biçimde bağlaması tebrik edilesi
Virgina Woolf, Mrs. Dalloway ve Bayan Brown üç ana karakterimiz ve dönüşümlü olarak onların bir gününü izliyoruz. Woolf’un kitabını okuduğunuzda Cunningham’ın nasıl başarılı bir şekilde o kitabı kullandığını göreceksiniz. Hem oradaki kurguya atıfları var hem de yepyeniden yarattığı karakterleri. Sağlıklı ruh hallerinde olmayan bu üç karakterin yaşadıklarının elbette ortak noktaları da mevcut.
Kitabın en sevdiğim yanı,”an”ları hem de basit anları öyle güzel tasvir etmiş ki hem oradaki anı yaşıyor gibi hissediyorsunuz hem de kendi içinde bulunduğunuz anı fark ediyorsunuz istemsizce.
Önce Mrs. Dalloway ve sonrasında da Saatler’i okumak gerçekten çok keyifli ve birbirini tamamlayan bir okuma olduBu iki kitabın arka arkaya okunmasını tavsiye ederim.