2022 473. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2022 10:02
Bir #şiirgecesi sonrasından herkese merhabaYorucu bir haftanın ardından dün gece okuduğum şiirler çok iyi geldi yine.Ve #hercumagecesişiir okumaya karar vermekle ne iyi ettiğimi bir kez daha anladım. İnanın #cumageceleri bunun için müthiş doğru zamanlama. Bir kere deneyin sonra benim gibi en tatlı rutininiz olacak. @nonfiguratief #meralbağcı ‘nın yeni çıkan tazecik kitabını okudum dün gece.Daha önce #salınım isimli kitabını okuyup çok sevmiştim. Kelimeleri anlamlarının en uç noktalarında kullanan bir kalem Meral Bağcı. Sıradan olmak ondan çok uzak. Anlatmak istedikleri de sıradan değil çünkü.Zaten kolay olanı herkes yapar önemli olan zoru başarmak kafasıyla anlatmanın zor olduğu şeyleri anlatmaya soyunmuş. Salınım gibi #duygulanım da zaman zaman yolunu kaybetmiş kelimelerin bütüne bakıldığında bir kimliğe büründüğü şiirlerle #şaşıbakşaşır keyfinde bir okuma vaadediyor okuruna. Şaşı bak şaşır da ne diyeceksiniz belki yaşı yetmeyenler bilmez. Bizim zamanımızda vardı, bir derginin hafta sonu ekinde arka sayfaya basılırdı. İlk bakışta karman çorman renkli bir yüzey görürdünüz. Ama doğru noktaya odaklanıp doğru bakmayı başardığınızda o renklerin içine gizlenen üç boyutlu görsel çıkardı ortaya. Herkes de göremezdi üstelik. Sadece doğru bakmayı bilenler alırdı keyifli ödülü. İşte tam da bunu yaşatıyor size #meralbağcışiirleri Üç bölüm altında topladığı yedi şiir sunmuş bize Duygulanım’da. şiirin bal likörü -renklerin sınırı var mıdır -yılan yumurtaları -yosun kaplı çığlık -spiegel im spiegel( aynadaki ayna) kökleri üzerinde duran birbirinden farklı üslupta dizeler -günümüz kapıları intihar alegorisi 21 Mart dışkılama -pastoral deforme hortlak arzu çatallanma -dağılan gelinciğe raptiye(tüm insanlar ölümlüdür) Şiir isimleri bile ilginizi çekmiştir mutlaka .Yolu şiirden geçen herkesin tanışması gereken bir kalem Meral Bağcı. Farklı deneyimlerin hazzını özleyenler için Fihrist Kitap özeni ve kalitesiyle bizlerle buluşan bu kitap ideal #sağlıklaşiirlevekitaplakalın
DuygulanımMeral Bağcı · Fihrist · 09 okunma